Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Darování, ověření na poště?

Od: patrikmoos odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

kamarád mi dnes říkal, že darování nebo prostě převody nemovitostí nelze už s ověřením podpisu na poště ale jedině před/u notáře nebo tak něco... Zní mně to jako fejt. Jak to je?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, o žádné změně nevím, ale ověření podpisu na poště, matrice nebo u notáře mělo vždy stejnou platnost či hodnotu a ověřovatele (úřednici) ani nezajímal druh listiny, resp. vzal to jen v potaz. Ověřuje se podpis, nikoliv obsah (znění) listiny. Zdravím!

doplněno 23.07.18 10:39:

maky - na poště je přepážka CzechPoint a tam lze ověření udělat (už několik let).

hodnocení

1x

Legalizace - ověřování podpisů

Při ověřování podpisů neboli legalizaci se ověřuje, že žadatel listinu před ověřující osobou vlastnoručně podepsal nebo podpis na listině uznal za vlastní. Ověřením se nepotvrzuje správnost ani pravdivost údajů uvedených v listině ani jejich soulad s právními předpisy.

ceskaposta.cz/...

Pro úplnost

Vidimace - ověřování listin

Při ověřování listin neboli vidimaci se ověřuje, že opis nebo kopie (vidimované listiny) se doslova shoduje s předloženou listinou. Ověřením se nepotvrzuje správnost ani pravdivost údajů uvedených na vidimované listině ani jejich soulad s právními předpisy.

ceskaposta.cz/...

hodnocení

0x

Ověřovali jsme na matrice, o ověřován na poště jsem nikdy neslyšela.

ezivoziby

"Otcem" Czech POINT, tedy i ověřování podpisů na poště, byl Ivan Langer v Topolánkově vládě, před více než 10lety.

To to letí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]