Nejste přihlášen/a.
V Kauflandu uvedli nižší cenu ( poloviční) u masa. Rozdílu jsem si všimla, až když jsme maso snědli.
Mám zato, že omluva uveřejněná až odpoledne na ceduli na reklamačním pultu, návrh, že si mám číst účtenky
ještě v krámě a že jako hlavní problém pan Lukáš (příjmení sdělit odmítl) i reklamační pracovnice viděli to,
že jsme maso už snědli je řešení špatné. Žádám uhradit rozdíl ceny uvedené na obalu a ceny účtované.
Já tedy rozhodně nic hradit nebudu. Ano, účtenku je třeba si zkontrolovat v obchodě a reklamovat zboží společně s účtenkou. Už jsem zažil, že zákaznice přinesla reklamovat kosti z kuřete, abychom vrátili peníze, protože jim kuře nechutnalo. Jistě by uvítala i nějaký bonus za to, že kuře přesto snědli.
Sice si myslím, že s účtenkou byste mohla mít úspěch, ale žádáte na špatném místě. Žádat musíte v Kauflandu, ne na poradte.cz
Další chybu vidím v tom, že si ceny v obchodě (obecně) nehlídáte. Nechtějte vědět, kolikrát už jsem se dohadoval (a vyhádal) tzv. regálovou cenu za zboží, když na kase byla účtována jiná. A že zboží vezmou zpět a vrátí mi peníze jsem nikdy neakceptoval. Vždy jsem požadoval zboží a vrácení rozdílu v ceně na kase proti regálu. Vždy jsem uspěl.
@still10k: Myslím, že při dostatečném důrazu se nevykašlou. Při dostatku důkazů raději couvnou, než by riskovali problém se zveřejněním jejich jednání a další problém s ČOI.
@ladinpraha: Problém je v tom, že tahle zákaznice chce jen napravení administrativní chyby. A jestliže lze dohledat stanovenou cenu zboží v den nákupu a účtovanou cenu zboží a tyto ceny jsou rozdílné v neprospěch zákazníka, pak by obchod měl rozdíl vrátit bez ohledu na to, zda zboží již bylo spotřebováno. Jinak se obchod nezákonně obohatil (i když v této výši to není trestné).
Zaleží na obchodu, jak mají nastavené pravomoce a kdo tuto chybu nakonec zaplatí.
Ale třeba příklad dám Penny, kdy ani vedoucí provozovny nemohla zasáhnout do ceny, protože jí mají pevně nastavenou centrálně. Takže jsem byl už několikrát u toho, kdy prodavačka rozdíl vyplácela z vlastní kapsy, když tam na ní někdo řval, že to za tu cenu chce. Manželka dělala vedoucí u jiného velkého řetězce a stejný případ.
Na uzavření kupní smlouvy je potřeba 2 stran. Pokud mi to za tu cenu nechtějí prodat, nikdy by mě nenapadlo, vynucovat si to.
Hm, vidím to špatně, asi se na vás vykašlou.
My jsme kvůli rozdílným cenám uváděným a účtovaným přestali chodit do Penny a začali jsme nakupovat v Bille, máme to zhruba stejně daleko. Tam se nám to ještě nestalo. A na velké nákupy jezdíme do Globusu, tam se nám to také ještě nikdy nestalo, vždy ceny přesně sedí.
to satam: je to možné. Já to nikdy do takové krajnosti nehnal, ani nikdo koho znám. Já mám tu výhodu, že si dobře pamatuji čísla, takže si to kontroluji z paměti hned na displeji. A zboží s jinou cenou jsem hned vyřazoval z nákupu, takže si pokladní volala o storno. V Penny to bylo skoro každý nákup, tak jsme tam přestali chodit.
Jenže pokud to zboží chci, pak jim ho tam nenechám, ale zaplatím pouze "regálovku". A sice to zní blbě, ale výchovný účinek na personál je daleko větší, protože jde o jejich nedbalost a ten rozdíl jim jde obvykle do manka.
Rozumím. Mno já zase vidím výchovný účinek v tom, že jim to nechám na kase a koupím si to vedle v Bille, nebo po cestě domů u rákosky. Víte, mně ani tak nešlo o ty peníze, jako o princip. Kdyby to byla náhodná chyba, za kterou se dokonce i omluví (jako se to stalo paní s tím masem), tak nad tím mávnu rukou. Ale v Penny to bylo tak nechutně plánovité a účelové, že jsem se rozhodl to také řešit systematicky. A co jsem si všiml a doslechl, tak to pak začalo v Penny dělat víc lidí. To je pro mne určitá satisfakce
Ale jak říkám, v Bille jsem tohle ještě nemusel nikdy řešit. Je to velká úleva oproti těm nervům z Penny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.