Nejste přihlášen/a.
V Kauflandu uvedli nižší cenu ( poloviční) u masa. Rozdílu jsem si všimla, až když jsme maso snědli.
Mám zato, že omluva uveřejněná až odpoledne na ceduli na reklamačním pultu, návrh, že si mám číst účtenky
ještě v krámě a že jako hlavní problém pan Lukáš (příjmení sdělit odmítl) i reklamační pracovnice viděli to,
že jsme maso už snědli je řešení špatné. Žádám uhradit rozdíl ceny uvedené na obalu a ceny účtované.
2x
Já tedy rozhodně nic hradit nebudu. Ano, účtenku je třeba si zkontrolovat v obchodě a reklamovat zboží společně s účtenkou. Už jsem zažil, že zákaznice přinesla reklamovat kosti z kuřete, abychom vrátili peníze, protože jim kuře nechutnalo. Jistě by uvítala i nějaký bonus za to, že kuře přesto snědli.
0x
Sice si myslím, že s účtenkou byste mohla mít úspěch, ale žádáte na špatném místě. Žádat musíte v Kauflandu, ne na poradte.cz
Další chybu vidím v tom, že si ceny v obchodě (obecně) nehlídáte. Nechtějte vědět, kolikrát už jsem se dohadoval (a vyhádal) tzv. regálovou cenu za zboží, když na kase byla účtována jiná. A že zboží vezmou zpět a vrátí mi peníze jsem nikdy neakceptoval. Vždy jsem požadoval zboží a vrácení rozdílu v ceně na kase proti regálu. Vždy jsem uspěl.
doplněno 22.07.18 18:23:
@still10k: Myslím, že při dostatečném důrazu se nevykašlou. Při dostatku důkazů raději couvnou, než by riskovali problém se zveřejněním jejich jednání a další problém s ČOI.
doplněno 22.07.18 18:31:
@ladinpraha: Problém je v tom, že tahle zákaznice chce jen napravení administrativní chyby. A jestliže lze dohledat stanovenou cenu zboží v den nákupu a účtovanou cenu zboží a tyto ceny jsou rozdílné v neprospěch zákazníka, pak by obchod měl rozdíl vrátit bez ohledu na to, zda zboží již bylo spotřebováno. Jinak se obchod nezákonně obohatil (i když v této výši to není trestné).
Zaleží na obchodu, jak mají nastavené pravomoce a kdo tuto chybu nakonec zaplatí.
Ale třeba příklad dám Penny, kdy ani vedoucí provozovny nemohla zasáhnout do ceny, protože jí mají pevně nastavenou centrálně. Takže jsem byl už několikrát u toho, kdy prodavačka rozdíl vyplácela z vlastní kapsy, když tam na ní někdo řval, že to za tu cenu chce. Manželka dělala vedoucí u jiného velkého řetězce a stejný případ.
Na uzavření kupní smlouvy je potřeba 2 stran. Pokud mi to za tu cenu nechtějí prodat, nikdy by mě nenapadlo, vynucovat si to.
0x
Hm, vidím to špatně, asi se na vás vykašlou.
My jsme kvůli rozdílným cenám uváděným a účtovaným přestali chodit do Penny a začali jsme nakupovat v Bille, máme to zhruba stejně daleko. Tam se nám to ještě nestalo. A na velké nákupy jezdíme do Globusu, tam se nám to také ještě nikdy nestalo, vždy ceny přesně sedí.
doplněno 22.07.18 18:28:
to satam: je to možné. Já to nikdy do takové krajnosti nehnal, ani nikdo koho znám. Já mám tu výhodu, že si dobře pamatuji čísla, takže si to kontroluji z paměti hned na displeji. A zboží s jinou cenou jsem hned vyřazoval z nákupu, takže si pokladní volala o storno. V Penny to bylo skoro každý nákup, tak jsme tam přestali chodit.
Jenže pokud to zboží chci, pak jim ho tam nenechám, ale zaplatím pouze "regálovku". A sice to zní blbě, ale výchovný účinek na personál je daleko větší, protože jde o jejich nedbalost a ten rozdíl jim jde obvykle do manka.
Rozumím. Mno já zase vidím výchovný účinek v tom, že jim to nechám na kase a koupím si to vedle v Bille, nebo po cestě domů u rákosky. Víte, mně ani tak nešlo o ty peníze, jako o princip. Kdyby to byla náhodná chyba, za kterou se dokonce i omluví (jako se to stalo paní s tím masem), tak nad tím mávnu rukou. Ale v Penny to bylo tak nechutně plánovité a účelové, že jsem se rozhodl to také řešit systematicky. A co jsem si všiml a doslechl, tak to pak začalo v Penny dělat víc lidí. To je pro mne určitá satisfakce ![]()
Ale jak říkám, v Bille jsem tohle ještě nemusel nikdy řešit. Je to velká úleva oproti těm nervům z Penny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.