Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nikdy jsem v Chorvatsku nebyl. Hledám ubytování v okolí Grebaštice 100 km pro tři dospělé od tohoto pátku do pátku dalšího týdne. Máte nějaký tip?
Tipů by bylo móóóóře, takže za mě jeden:
Trogir, cca 40km od Grebaštice, přes booking.com. Podrobnosti a velká možnost výběru zde.
Jen doplním, že Trogir jsem osobně navštívil, bez ubytování, a na rozdíl od sousedního Splitu se mi v něm moc líbilo.
Ale ubytování jsme měli 10 km jižně od Splitu, v Podstraně, a to nemělo chybu. Hotel (spíše pěkný pension) Pitomcia 100m od pláže, na pláž přímý přístup, ubytování špičkové, no nádhera. Dnešní cena na booking.com je bohužel skoro dvojnásobná proti té, kterou jsme platili my před cca 5 lety.
Ubytování v Trogiru v termínu dle vašeho požadavku najdete zde. Ceny neřeším, ale myslím, že do 20 tisíc za 3 dospělé na týden není nejhorší možnost
Jelikož do Chorvatska jezdí miliony Čechů, každý tip je OK. Proto bych poslechl Satama, na poprvé zajistit pobyt z domova.
Jedete autem? Kudy?
Je pravda, co píše Toták.Já napoprvé jel bez zajištění ničeho, ubytování našel během několika minut. Jediný problém byl, proč toto ubytování, a ne to druhé, které vychvaloval pan domácí.
Zdravím, já jezdím raději se sjednaným ubytováním z domu. Koukněte sem: nev-dama.cz/... Mají tam spoustu hezkých míst, takže si myslím, že určitě vyberete. Však mrkněte!
Nevysvětlím Vám to, ale domnívám se, že většina lidí nesdílí Váš názor. Jinak by tam přeci nejeli opakovaně.
@ertl: Je zřejmé, že po Evropě moc nejezdíš a tudíž nemáš základní informace o tom, co to je drahá dovolená. Zajeď jen vedle Chorvatska, do Itálie. Za chvíli se ti bude v Chorvatsku líbit a budeš si říkat, jak je tam levně. A to Itálie není z nejdražších.
Záleží také na tom, jaký komfort člověk chce. My jezdíme do apartánu, vozíme si většinou svoji stravu - pár zavařených pokrmů, ovoce, pečivo a jogurty si kupujeme tam a jednou jdeme za ten týden na večeři. Jde nám především o koupání v moři a výletech. Před dvěma roky nám taková dovolená vlastní dopravou přišla pro 2 osoby (včetně různého pojištění) okolo cca 12tis. Jedeme přes Maďarsko bez kupování dálničních známek, jen část mýtného platíme.
Pokud člověk už nějaký ten komfort vyžaduje, tak je Chorvatsko už docela drahé a každý rok je to horší.
Minulý rok jsem platil za pěkný apartmán pro 2soby na 6dní 13tis. Obědy či večeře na pobřeží pro 2 osoby cca 1000Kč. Hlavní jídla většinou začínají na 99kn. Lepší 150-200kn. Pokud si člověk zajde či spíše zajede více od moře, tak ceny klesají klidně na 1/2.
Celkově jsem utratil za 7dní dovolené něco přes 30tis. A to jsem neutrácel za blbosti.
Letos mi dovolenou vyřešil 3 měsíční syn. Takže výlety po okolí.
Lidi jsou na to zvyklí, v podstatě se to dá nazval i nenáročnou dovolenou, když tedy pominu dobu strávenou na cestě třeba autem. Něco podobného je, když se většina obrací na cestovky, které lidi posílají do profláklých míst přecpaných turisty, přitom za podobné peníze jde po vlastní ose procestovat kus světa a mrknout na fantastické a exotické místa, oproti opalování se na kamenitých plážích za doprovodu českoněmecké akustiky.
Tehdejší Chorvatsko, tedy pár let po válce, je absolutně jiné, než dnes. Já jsem tam byl v roce 1996 a pak až v roce 2012.
Hodně se toho změnilo...
Nebojte se ubytování. My jezdíme vždycky na blint. Zadám si oblast kde jsme nebyli, přijedeme tam a za chvíli máme ubytování. Kolikrát stojí domácí u vjezdu do vesnice nebo městečka a lákají. Potom tam existuje i informační centrum (ve městech, i malých), kde přijdete a oni vám doporučí. Potom si tak vyberete jak daleko chcete být od moře nebo podle ceny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.