Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdravotní pojišťovna-jaká je nejlepší

Od: ufolytipim odpovědí: 7 změna:

Chci se zeptat, ohledně zdravotních pojišťoven.Jaká je nejlepší zdravotní pojišťovna z hlediska úhrady zdravotné péči lékařům či zdravotnickým zařízením z vašich zkušeností?
Resp. s OZP měl lékař problém a nechtěl mě vzít, s VZP třeba v pohodě, ať už vaše zkušenosti či vašioch známých. Nebo třeba můj lékař rozvázal s pojišťovnou smlouvu?
Nikdo bohužel neví, kdy vážně onemocní a dobrá pojišťovna mu může trochu pomoci.

Zcela pominu různé preventivní programy, které jsou sice příjemné, ale v těžké životní situaci ( vážná nemoc), má člověk opravdu jiné starosti.

Jsem aktuálně u VoZP a plánuji přechod K VZP, neboť jeden můj lékař nemá s VoZP s 201 smlouvu? Podobně prý dělá problémy OZP, která má tvrdé limity na léčbu?

Díky za názory a příběhy. Zajímal by mě i názor třeba konkrétního pracovníka ze zdravotnictví, jaký na to má názor?

Díky za názory

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Měl jsem před 10 lety příbuznou v komatu na JIP, a viděli jsme očividně lepší péči, než u druhého pacienta - ne tu lékařskou, ta byla stejná, ale to kolem: mytí, obsluha, česání, cvičení... Když jsme se na to ptali, tak primář řekl: vaše pojišťovna (ZPMV) platí víc než VZP, tak ty peníze musí být někde vidět.

iz*
hodnocení

2x

Laický pohled pacienta: Já jsem u OZP (207) a všichni mí lékaři jí dávají přednost před VZP (stěžují si na opožděné platby od VZP; OZP prý platí včas). Já bych se vzhledem k pohledu lékařů na VZP v případě problému jen u jednoho lékaře spíše pokusila najít lékaře, který by měl smlouvu s mou pojišťovnou.

hodnocení

1x

Můj názor je ten, že přechodem k VZP nic nezkazíš. Má nejvíce pojištěnců, nejvíce lékařských zařízení a lékařů s ní má uzavřenou smlouvu. Jsem u VZP a jsem spokojená. K VZP jsem přešla od jiné pojišťovny proto, že VZP mi uhradila biologickou léčbu, která je velmi drahá a kterou tenkrát stávající pojišťovna nehradila. VZP mi tedy dosti pomohla. *palec*

ufolytipim
hodnocení

Můžu se prosím zeptat, jaká to byla pro zajímavost předtím ta pojišťovna?

ČPZP, ale už je to 8 let. :)

hodnocení

0x

Nevím jak kdo ale od vzniku ZP jsem jen u VoZP a osobně se mi zdálo že jsem při útazu (podvrtnutý kotník a silně zhmožděné vazy) šel na řadu dříve nežli pacienti (přišli přede mnou!) s dle mého odhadu +- stejně závažným zraněním.
Jinak řečeno s VZP (nebyl jsem tam,ale manželka než jsem ji přehlásil k VoZP) měla s VZP problémy, její kolegyně (již byla u VoZP) si dokonce za zaměstnavatele museli doplati dlužné ZP.Tenkrát je na VZP nezajímalo,že zaměstnavatel pojistné vybnírá ale neodvadí na ZP! Manželka doložila kopií smlouvy a o víc se nestarala.

Jiank další pohled,někdo tu píše že VZP má hooodně smluvních lékařů a zařízení,že má hooodně(nejvíce ze všech ZP klientů-ano má ale také má nejvíce klientů mezi pacienty kteří neplatí ZP,na rozdíl od dalších poj jako je OZP,VoZP a nebo třeba ZP MV ČR ...Můj názor Já jsem osobně a celá rodina spokojeni s VoZP!

A ještě postřeh-otec u VZP za svého života si doplácel cca 1500 měsíčně za léky na diabetes. kdežto já u VoZP za ně včetně pásků do glukometru neplatím navíc ani korunu!

hodnocení

0x

Srovnání pojišťoven

Z našeho srovnání zdravotních pojišťoven je vidět, že nejskromnější ke svým klientům je zdravotní pojišťovna OZP – Oborová zdravotní pojišťovna zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví.

Naopak nejvíce můžete získat u VoZP jako dítě,

u RBP jako žena i muž a

u ČPZP jako dárce krve.

kalkulackapojisteni.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]