Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla jsem se podívat na Hobbita, ale všimla jsem si že postavy se vyskytují i v Pánu prstenů a tak se chci zeptat jestli spolu příběhy nějak souvisí a jesli ano, tak jak jdou po sobě všechny filmy. Přem děkuji za odpovědi
Začněte Hobitem a pokračujte Pánem prstenu.
Hobit dějově předchází Pána prstenů, i když byly filmy natočeny později. Knižní předloha pro hobita byla totiž napsána daleko dřív.
Je to přesně jak píše pckop, ale dá se to viděl i v pořadí jak byly natočeny, tj nejdřív PP, a pak Hobita, myslím že se nic moc nestane (a většina lidí tak ty filmy asi i viděla). PP je dějově trochu víc nabitější proto byl natočen dřív, a Hobit přišel na řadu až po úspěchu PP jako jakýsi prequel, kde se dozvíme jak to celé začalo. Každopádně filmový PP i Hobit mají každý po 3 dílech, a ty už bych určitě nepřehazoval.
Dobrý den. Ano, @pckop má pravdu. Začněte Hobbitem (Neočekávaná cesta, Šmakova dračí poušť, Bitva pěti armád) a pokračujte Pánem prstenů (Společenstvo prstenu, Dvě věže, Návrat krále). Bilbo Pytlík je v Hobbitovi mladý a hraje ho Martin Freeman a v Pánu prstenů je už starý a hraje ho Ian Holm. Jako první se točil opravdu Pán prstenů, ale Hobbit ho dějově předchází.
Jak píše @houba, já jsem samozřejmě také viděl prvního Pána prstenú. A je i pravda, že to můžete vidět i opačně, ale jednotlivé díly už opravdu jak jdou za sebou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.