Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hobiit a Pán prstenů

Od: herlitz odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se podívat na Hobbita, ale všimla jsem si že postavy se vyskytují i v Pánu prstenů a tak se chci zeptat jestli spolu příběhy nějak souvisí a jesli ano, tak jak jdou po sobě všechny filmy. Přem děkuji za odpovědi

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Nejlepší je přečíst si knížky a pak se teprve kouknout na filmy. Filmy jsou sice dobře udělané ale strašně moc děje z knížek se tam nevešlo.

vernon
hodnocení

2x
Překvapuje mne že někdo neví, že se Hobit odehrává šedesát let před dějem Pána prstenů...
Doporučuji to zhlédnout tak, jak to bylo natočeno. Tedy Pána prstenů a poté Hobita.

hodnocení

1x

Začněte Hobitem a pokračujte Pánem prstenu.

doplněno 21.07.18 15:10:

Hobit dějově předchází Pána prstenů, i když byly filmy natočeny později. Knižní předloha pro hobita byla totiž napsána daleko dřív.

herlitz
hodnocení

Rady si cením, děkuji. Jen tak se ještě zeptám, opravdu mám začít Hobbitem i když filmy vyšli déle než Pán prstenů?

houba*
hodnocení

1x

Je to přesně jak píše pckop, ale dá se to viděl i v pořadí jak byly natočeny, tj nejdřív PP, a pak Hobita, myslím že se nic moc nestane (a většina lidí tak ty filmy asi i viděla). PP je dějově trochu víc nabitější proto byl natočen dřív, a Hobit přišel na řadu až po úspěchu PP jako jakýsi prequel, kde se dozvíme jak to celé začalo. Každopádně filmový PP i Hobit mají každý po 3 dílech, a ty už bych určitě nepřehazoval.

hodnocení

0x

Dobrý den. Ano, @pckop má pravdu. Začněte Hobbitem (Neočekávaná cesta, Šmakova dračí poušť, Bitva pěti armád) a pokračujte Pánem prstenů (Společenstvo prstenu, Dvě věže, Návrat krále). Bilbo Pytlík je v Hobbitovi mladý a hraje ho Martin Freeman a v Pánu prstenů je už starý a hraje ho Ian Holm. Jako první se točil opravdu Pán prstenů, ale Hobbit ho dějově předchází.

Jak píše @houba, já jsem samozřejmě také viděl prvního Pána prstenú. A je i pravda, že to můžete vidět i opačně, ale jednotlivé díly už opravdu jak jdou za sebou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]