Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištění bytu proti exekuci

Od: tis odpovědí: 6 změna:
Dobrý den zajímalo by mě jestli jde pojistit byt nebo věci v bytě proti exekucim

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pokud se ptáte na pojištění jako osoba, která exekuci očekává, tak to nejde - ta exekuce by ztratila (mimo jiné) svůj výchovně-odrazující význam (byla by dlužníkům pro legraci). Také pojistka by se musela pravidelně platit, což se u dlužníka nedá asi moc očekávat. Pokud se ptáte jako majitel bytu, který pronajímáte, tak jistá forma pojistky je soupis Vašeho majetku v bytě v nájemní smlouvě (třeba i s fotodokumentací). Tento soupis lze udělat i notářsky (s ověřeným podpisem majitele bytu a nájemce bytu) - potom by při případné exekuci neměl být Váš majetek zabaven, ale jen ten exekuovaného nájemce. Zdravím!

iz*
hodnocení

2x

Souhlasím s @Ben -em, záleží na tom, z které pozice se ptáte.

Jestli jako majitel, mohla by pomoci i "obyčejná" pojistná smlouva bytu, v níž by bylo sepsáno veškeré vybavení bytu. Takový soupis Vašeho majetku by měl být "neprůstřelný" i v případě exekuce vedené proti nájemci.

Další pomůcka je dobře sepsaná nájemní smlouva s uvedením veškerého vybavení a předávací protokol k bytu, v němž kromě soupisu bude uveden i stav vybavení, ideálně doplněný fotografiemi, dokládajícími stav.

aludeciwy
hodnocení

1x

Nejlépe si to pojistíš tak, že mi byt daruješ.

Jsem dobře finančně zajištěn a exekuce mi nehrozí.

Děkuji.

hodnocení

0x

Ne, nejde.

hodnocení

0x

Zamysli se! Kdybys byl generálním ředitelem všech pojišťoven, pojistil bys takového klienta? A kolik bys žádal jako pojistné? *alene* Víš jak pracuje pojišťovna? A víš jak pracuje charita?

hodnocení

0x
Těžko by se to pojišťovně vyplatilo. Lidi, kteří by toto pojištění zakládali, by byli pouze ti, co jsou zadluženi a dříve nebo později by za ně musela pojišťovna platit.
Normální člověk by neměl potřebu si to zakládat. Pojišťovny nejsou charity a své produkty mají pro to, aby měli z toho zisk oni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]