Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
měla bych dva dotazy.
1) zahajila jsem insol.řízení.,čekám jak rozhodne soud.Chtěla jsem se zeptat když budu mít na účtu peníze (založenem v ins.rizeni)vezmou mi je? pokud bych mela spořici ucet muzu si po dobu peti let neco odkladat nevezmou mi to? nekdo mi rika ze ano a nekdo ze zase ne a tak nevim ..pokouset se mi to moc nechce
2) jak jsem psala zahajila jsem insolřiz. a založila si ucet a jako disponenta jsem nechala sveho pritele ktery ma momentalne exe kterou plati,kdyz mu budou chodit penize na tenhle ucet muze mu to nekdo vzit?to same se sporicim uctem..muzou mu to vzit kdyz ja jsem ted jako pod ochranou a on je disponent?..exe plati ale uz je bohuzel v rejstriku..neni to dluh na xlet
dekuji mockrat za jakoukoliv odpoved
Tak především: s těmito dotazy by Vám měl poradit ten, kdo Vám návrh sepisoval. Ten zná Váš případ podrobně a tím pádem může kvalifikovaně odpovědět.
Ale i tak se pokusím odpovědět. Dlužník, kterému bylo schváleno oddlužení si již může založit běžný účet bez toho, aby se bál, že mu někdo na něj "sáhne". Na peníze, které tam budete mít, nikdo nemůže. Pozor, pouze ale v případě, že budete řádně splácet. Kdyby došlo k zrušení oddlužení a Vy jste byla poslána do konkurzu, potom by peníze na účtu byly použity na splátky věřitelům. To samé se týká i spořícího účtu. Teď jak čtu Váš dotaz, tak jste si udělala účet PŘED schválením oddlužení, ano? No, to nebyl moc dobrý nápad, také by se mohlo stát, že nějakou dobu k němu nebudete mít přístup. Üčet se zřizuje až PO schválení.
Účet, který jste zřídila je Váš, na Vaše rodné číslo. S největší pravděpodobností se na něj exekutor nedostane i když i tyto pokusy jsou již zaznamenány.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.