Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do které restaurace zajít?

Od: babajaga® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

se zájmem jsem si přečetla vlákno: Proč krachují restaurace. Zaujala mě jedna připomínka: CHoďte tam, kam chodí místní lidé. Ano, místní už to mají vychytáno a vědí, kde se dobře najedí. Ve svém okolí to také vím, znám vynikající restauraci třeba v Pardubicích, která nikdy nezklame. /kvalita, rychlost obsluhy, ceny/. Jenže o prázdninách budu potřebovat poobědvat:

1/ v Hradci Králové, s 10letou vnučkou

2/ v Jihlavě

Ani v jednom uvedeném městě restaurace neznám. Jsou tady rádci z těchto měst či okolí, kteří by poradili, kam zajít? Nevadí ani hotovky, pokud budou dobré. Raději ověřenou svíčkovou či knedlo,zelo, vepřo, než nějakou specialitu, která mi nezachutná. Jinak čistota, ochota a rychlost obsluhy. Nechci žádné "mekdonaldy" a podobné občerstvení, kde dostanete jenom smaženiny plovoucí v omastku.

Poradíte mi? Děkuji - Jaga.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

3x

Já to tam taky neznám, ale pokud se zde nenajde domorodec znalý tamních poměrů, zkuste využít recenze na

restu.cz/...

Zadejte město, zvolte filtry a ono to něco vysype. Přeji šťastnou volbu! *slunce*

72mona3*
hodnocení

0x

No, Jihlava...zrovna minulý týden jsme to řešily u kadeřnice.

Ve Velkém Meziříčí (což vám nepomůže) chodíme k Bílému Koníčkovi ( ubilehokonicka.cz/... )

V Jihlavě pak do Venuše ( restaurace-venuse.cz/... )

Bohužel co se týká meníček, to nevím, v tu dobu pracuji, ale vyhlášená (dražší) je Radniční restaurace a Tři knížata - obojí přímo na náměstí. A dobré ohlasy mají i La Oliva a Atrium (Nika Atrium). Trochu z ruky, poblíž krajského úřadu, je ještě Kozlovna. Tam jsem byla asi dvakrát a také si nemůžu stěžovat. M.

alice1231
hodnocení

0x
Koukejte hodne po restauracich kde jsou kamiony. Ty hlavne vedi kde dobre vari.

pb®
hodnocení

0x
Mně se ještě nestalo, že bych se špatně najedla v pizzerii. Ale to bude tím, že já italskou kuchyni preferuju a navíc je to kuchyně, která si zakládá na jednoduchosti. Zato že se špatně najím v čtyřhvězdičkovém hotelu, to se mi stává pravidelně. Naposled tam ani tu pitomou kachnu neuměli dobře upéct. Přitom na tom nic není, trocha soli trocha kmínu, lžíce vody a šup s tím na pár hodin do trouby, žádné složité kulinářské umění.

hodnocení

0x

Zrovna v Jihlavě jsme (když byla možnost,resp. nutnost) chodily do restaurace Krystal ,dnes Kozlovna-Krystal).Je ale fakt že to bylo v minulosti ,napsoledy nekdy v roce 1991.A v Pardubicích byla tuším restaurace (nebo hospoda?) U Kapitána na rohu naproti někdejší ženijní brigády.Tam jsme dost chodili ale to bylo když jsem byl, ještě mladý a hezký (v roce 1982) a chodili jsme tam především zalít blafy z armádní kuchyně.Ale bývalo tam vždy plno.

Jinak ale vše se mění.Např."doma"v JH se mezi nej hospodami vystřídalo z mého pohledu několik, např do Jiskry,kde jsem byli prakticky denodenně se vařilo spíše špatně a dnes je to opak a naproti třeba Zámecká krčma-velké chutně porce a levné a dnes stojí... Takže neberte výše psané za bernou minci!

hodnocení

U Kapitána v Pardubicích měla hospoda velký rozmach v době, když hned vedle fungovala Masarykova kasárna. Jak dostali kluci volno, hospodu naplnili do posledního místa. Dneska objekty Masaryčky chátrají a město si marně láme hlavu, co s tím, jak to využít. Hospoda U Kapitána funguje pořád.

Jinak blízko Kapitána je krematorium a tak se mi už 3 x stalo, že jsem tam byla mezi blízkými hosty pozvanými právě sem na smuteční hostinu. Naposledy loni v březnu. Jídlo ušlo, ale prostředí nevábné, typická čtyřka. Tmavé zdi, z minulosti zahulené, léta neprané žluté záclony a o záchodě se raději vůbec nezmiňovat. A to jsem viděla jen dámský. Jaký je pánský, kdo ví...*blee*

Pro Pb: dík za radu, ale manžela, který též bude zúčastněn, bych do pizzérie asi nedostala. Pizzu rád nemá a to vůbec. Mně nevadí, ale ani nenadchne. Když je nouze, sním ji. Ale děda by nesnědl. Jinak díky za rady - Jaga.

Však píšu ke Kapitánovi v roce 1982 ,a hlavně na pivo ,vy píšete naproti nějakých kasáren toto jméno si nepamatuji ale za to vím,že tam byla x-tá ženijní brigáda ,a hlavně na pivo!

ceskakuchynemor
hodnocení

0x

"smaženiny plovoucí v omastku" určitě nedostanete v McDonalds ale spíše tím vyžíráním knedlazelavepřa, smažáku, smažených řízků a dalších ověřených českých klasik *smich2**hej**hej**hej**hej**hej**hej**hej**hej**hej*

nox®

A v čem to v tom McDonaldu smaží? V boží maně? Nebo proč je třeba pytlík od jídla promáčený olejem? Pokud navštěvujete nekvalitní putyky, není divu, že máte takový názor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]