Nejste přihlášen/a.
Ahoj, všichni. Tak se zase projevila moje nešikovnost :D. Přenášela jsem rozbité (plexi)sklo z foto rámečku, který byl nečištěný, schovaný v rohu pokoje, a spadlo mi z malé výšky na nohu. Ani jsem nic necítila. Jenže teď koukám, že tam mám drobnou ranku... a dezinfekci nemám. Tzn. dostanu se k ní až ráno. Nevíte o nějaké dezinfekci podomácku sehnatelné? Mám leda Alpu Francovku . Jestli radši nepočkat na ráno.
Dobrý den, bude stačit proplach ranky pod tekoucí vodou a když si na kosmetický tampónek dáte trochu té francovky a přiložíte na chvilku na ranku, tak to "vyštípe" vše špatné (potom suché zalepit náplastí) Očkovaná proti tetanu jistě jste, tak to bude OK. Zdravím!
kolikoli - dobré to bude, ale nechoďte se koupat, než to bude zahojené (myslím venkovní koupání).
Moč je velmi užitečná i jako dezinfekce. Tuto metodu používali i mnohé prastaré kmeny, které ji okopírovali od zvířat. Pokud se zraníte, je moč výborným řešením pro vyčištění rány a urychlení zacelení (obsahuje kyselinu močovou). V dnešní době je také rozšířena tzv. urinoterapie, která připisuje moči i jiné léčivé účinky.
(slivovici vypít - desinfikovat zevnitř, pro jistotu)
Čistá voda,mýdlo,dobrá desinfekce je třeba i zubní pasta,nejlepší Listerin.Doma v lékárničce si kulturní člověk uchovává kromě Jodisolu či Ajatinu a sterilního obvazu základní ošetřovací materiály .Jako v automobilu.Ty desinfekční přípravky se použijí i při odstrňování klíštěte.V dnešní doběje jich mraky.
JABRAKA
Asi jako jmlc.. Když jsem byla malá a něco jsem si udělala (rozbité koleno, říznutí, vražení trnu...), babička mi vždycky říkala "počurej si to". Ona celý život pracovala venku, na poli, u zvířat, a tenkrát se to jinak nedělalo. Na poli nebyl vždycky ani přístup k vodě natož k desinfekci, tak to řešili takto. A asi to i fungovalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.