Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Postup ve Směnárně

Od: petr007 odpovědí: 7 změna:
Dobrý den. Je mi 14, a potřebuji směnit 100 euro na české koruny. Ve Směnárně jsem nikdy nebyl, tak by mě zajímalo,jestli mi peníze vůbec smění, a jaký bude postup. Éčka mi zbyly po dovolené, a rodiče poslat nemohu (chci peníze na dárek). Poradí někdo, jak to chodí? Díky moc. :D

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Před směnárnou nebo směnárně je tabule s kurzy jednotlivých měn.

Ty si musíš najít řádek s měnou EUR (bývá tam i vlajka EU).

Pak na tom řádku budou dva kurzy: nákup a prodej (jeden kurz je nižší a druhý je vyšší). Ty chceš EURa prodat, takže pro tebe platí ten nižší kurz. Pokud bys chtěl EURa nakoupit, tak budeš kupovat za vyšší kurz.

Teď je kurz někde okolo 26Kč za 1EUR. Když to číslo na tabuli bude + nebo - 2Kč, tak to ještě jde. Ale rozhodně nechod někam, kde mají kurz na EUR třeba 15Kč!

A bylo by rozumný vzít sebou někoho staršího, ať na tebe dohlídne.

Ještě je tam důležité, zda je ze směny nějaká provize v procentech.

majsterjoe*
hodnocení

1x

Příjdeš o směnárny, kde bude dobrý kurz a řekneš že chceš vyměnit 100EUR na české koruny. Toť vše. Směnárník veme 100EUR a dá ti české koruny. Jinak 100EUR je dost peněz jako zůstatek z dovolené.

jezevec*
hodnocení

0x

Za velmi dobrý kurz je můžeš vyměnit na jakýkoliv benzince TANK ONO. Nebo to zkus v jakýkoliv večerce, asiati většinou eura berou. Poslední možností je zaplatit s nima v Tescu nebo Makru nějakej malej nákup, vrátí ti koruny...

lee*
Platit v obchodě bych rozhodně nedoporučila, mají příšerný kurz okolo 24kc. V McDonalds snad 22,50.
Jak psali ostatní - jdi do směnárny, ideálně někde v OC nebo na nádraží, firmy jako Euroexchange nebo N59... Podej obsluze bankovky se slovy "vyměnit zpět na koruny, prosím" a dostaneš během chvíle zpět koruny a ještě lísteček, který podepíšeš a vrátíš obsluze. Někde jsou i smenarenské automaty ale to spíš příhraniční oblasti a asi Praha.
Do nějaké večerky atp bych nešla, někdo by se mohl pokusit napálit tak mladého kluka.
jezevec*

Tak zrovna Makro má kurz velmi, velmi vstřícný, totéž platí pro Tank Ono, aktuálně nakupují EURa za 25,90, což ti žádná směnárna nikde nedá...

kolemdouci
hodnocení

0x

Pred smenou penez ti ma dat smenarnik podepsat "papir" na kterem bude mimo jine kolik za svych 100 Euro dostanes a pripadne poplatky. Podle toho se muzes rozhodnout, jestli smenu chces nebo ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kurz eura

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]