Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém a nevím si rady.Vlastním budovu-provozovnu(pouze zastavěná plocha) žádné pozemky kolem.Okolní pozemky patří Městu,ale ty hojně využívají k parkování zaměstnanci z vedlejší firmy a to takovým způsobem,že se nemohu dostat k mé provozovně na zásobovací rampu ,abych mohl pohodlně vyložit a naložit. Nejlepší na tom je ,že majitel z vedlejší firmy to svým zaměstnancům vřele doporučuje,prý nemám žádná práva si bránit příjezd k provozovně když ten pozemek nevlastním a oni si mohou postavit vozidlo kam chtějí. Volal jsem i Městskou Policii ,ta mi také nepomohla.Prý je mám zavolat ,když mě bude překážet nějaké vozidlo v příjezdu? to bych nedělal nic jiného.Už se to táhne 2roky a fakt si nevím rady najít nějaké řešení.Díky
Určitě, jak doporučuje perda - dejte písemnou žádost na pronájem, prodej a nebo alespoň zřízení věcného břemene na pozemku, který zároveň slouží jako příjezdová cesta. Je škoda, že jste toto neřešil v době, když jste provozovnu rozjížděl. To je jedna z nejdůležitějších informací - přístup k objektu nebo pozemku. Ale jak říkám, vše řešte s městem písemně. Jaký charakter mají pozemky okolo vaší provozovny? Zkuste i promluvit s majitelem z vedlejší firmy a navrhněte mu nějakou rozumnou dohodu. Třeba se podaří společně nalézt řešení, aby to umožnilo vám bez problému užívat provozovnu a na druhé straně určit, kde mohou zaměstnanci druhé firmy parkovat. Požádala bych možná i o zprostředkování schůzky vedení města. Město by přeci mělo mít zájem, aby firmy na jejím katastru prosperovaly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.