Dobry den, myslíte, ze budu úspěšná s žalobou na lékaře, který prováděl mému muži vasektomii, a já jsem přesto otěhotněla během jednoho roku od operace? Musela jsem podstoupit interrupci z důvodu me vážně nemoci roztrousene sklerózy. Jedna se mi o bolestné a odškodnění za nemajetkovou psychickou újmu. Vasektomie zřejmě nebyla provedena správně, manželův spermiogram vyšel pozitivní rok od operace. Děkuji za odpověď.
No , ono žádná metoda není stoprocentní. Vasektomie se sice řadí mezi nejspolehlivější, ale ani ta ani při striktním dodržování zásad nedaává nezvratnou jistoru úspěšnosti.Takže osobně bych to viděl asi tak, že žalobu samozřejmě podat můžete, pokud ji nepodáte, neuspějete.
@petula - Manžel na kontrolní nešel, lékař, který mu zákrok prováděl mu řekl, ať ty peníze za testy raději propije Což je ovšem chyba manžela, nezlobte se. Po roce bude těžko tvrdit, že se řídil "radou lékaře" (a kdo ví, zda pan doktor jen nezavtipkoval).
V případě sporu bude pro právního zástupce lékaře/nemocnice podstatný jen fakt, že si manžel test nenechal provést.
No, já bych to viděl tak: Žádný zdravotní ústav dnes neprovede plánovanou operaci bez toho, aby dal nebohému pacientovi podepsat stoh papírů. Na jednom z nich je poučení o možných komplikacích a rizicích. Divil bych se, pokud by tam nebylo, že úspěšnost sterilizace po operaci je 99 procent nebo méně a že pacient je s tímto srozuměn. Takže ano, žalovat můžete, ale připravte se na to, že nemocnice se bude hódně bránit. Pokud půjde do tuhého , krom jiného pravděpodobně zazní, že ano, operace Vašeho manžela sice nebyla úspěšná (o čemž byl pacient jako o možném riziku informován), ale že nikde není důkaz o tom, že Vaše těhotenství je s tím v nějaké souvislosti, jestli mi rozumíte...
@amper - A bude následovat žaloba na ochranu osobnosti
petula*
Ano rozumím vám, mám v tomto ohledu naprosto čisté svědomí, jedine ze bych otěhotněla snad někde v bazénu nebo na veřejných zachodcich :/ Jak již jsem psala, spermigram vyšel po roce pozitivní, což znamena, ze manžel má stále aktivní spermie, což nikdo necekal. S těmi papíry mate pravdu. Holt to bude chtít opravdu kvalitního právníka, nebo zjistit precedenc.
Jednou to bylo v soudkyni Barbora... Dotyčný nesměl provozovat sex několik týdnů po operaci, jenže soud nevyhrál, protože ho provozoval a to mělo vliv na následnou rekonvalescenci...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.