Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nečekané pozvání na svatbu

Od: svatebcanka odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, známí budou mít svatbu a my jsme tak nějak nečekaně na ní byli pozvaní. Nevím, jestli nějak nepopletli obálky nebo tak nějak. Občas se navštívíme, ale nijak pravidelně se nestýkáme ani nekamarádíme. Seznámili jsme se na jednom kroužku, kam chodí naše děti a kam chodí i nevlastní sestra nevěsty. Takže jsme se seznámili přes ty děti. Občas zajdeme na nějakou akci od kroužku apod. evěsta a ženich jsou o více jak 15 let mladší než my. Dnes nám "jejich rozvážeči" přivezli koláčky s obálkou. Poděkovali jsme, dali jsme jim nějaký peníz a až po jejich odjezdu jsme obálku otevřeli, že se koukneme na oznámení a vypadla na nás cedulka Srdečně Vás zveme ke svatebnímu stolu. Jsme velice překvapení. Až si myslíme, jestli nedošlo k nějaké záměně. Myslíte, že se mohli splést? My když jsme měli kdysi svatbu, tak na ní byla jen nejbližší rodina a mimo rodiny 1 moje nejlepší kamarádka. Je to dnes jinak? Už jsme dlouho na žádné svatbě nebyli.

Co bychom měli přinést za svatební dar? Jsou to mladí lidé a staví dům. Peníze? A kolik tak?

Moc děkuji za vaše rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

I pokud se spletli a pozvali vás osobně, zavoláte-li s přímou otázkou, určitě vám neřeknou ne, vás jsme nezvali. A stejně to bude podivné a trapné pro obě strany. Asi bych se slušně omluvola s nějakou důvěryhodnou omluvou. Tím to vyřešíte a nikomu nebude trapně. Zejména když se s dotyčnými ani nestýkáte, tak vám nesejde na tom, budete-li na svatbě nebo ne.

hodnocení

6x

To je zajímavá otázka, taky by mě napadlo, že to popletli. Ovšem dnes je taková doba, že někteří lidé, když dělají svatbu, tak tam pozvou spoustu lidí jen proto, že když svatba, tak velká, hlavně aby tam bylo hodně lidí. Vůbec se nesetkávám s tím, jak třeba moje teta měla před 50 lety svatbu jen se svědky a bez rodiny. Každopádně bych kontaktovala tu příbuznou, přes kterou jste se seznámili a zeptala se rovnou. A taky aby poreferovala, jak se na dotaz ohledně pozvání dotyční tvářili. Pokud by bylo zřejmé, že jde o omyl, asi bych se nějak omluvila, pokud to mysleli opravdu, tak bych na svatbu šla a přinesla asi peníze ve vtipném balení. Já jsem kdysi takto darovala 2000. Udělala jsem z tvrdého papíru malou postýlku, ušila do toho polštář a peřinku - dokonce i se sundávacím povlečením - a pak jsem tu bankovku převázala mašlí a dala do té postýlky. Bylo to takové srandovní a dcera pak říkala, že Emička spinká - na dvoutisícovce je Ema Destinová.

majsterjoe*
hodnocení

2x

Píšete něco o jejich rozvážečích, podle mě mohlo díky tomu dojít k omylu a dostali jste pozvání místo někoho jiného

doplněno 15.07.18 17:37:

No ale rozhodně bych to řešil, podle mě pak existuje riziko, že dotyčný který pozvaný měl být, tak pozvaný není. Takže bych se spojil s hostiteli. A nečekal bych dlouho.

hodnocení

2x

raději zavolejte jestli to nepopletli ,my když jsme byli někde na svatbě tak budoucí novomanželé nás byli osobně pozvat nevím jak to funfuje v čechách ale tu ve východním slezsku to funfuje tak*smich*

ivu
hodnocení

2x

Asi se stal omyl,o kterém oni asi ani nevědí,že se stal. A představte si, že teď by jste se tam objevili na té svatbě. "Hele,co tady tamti dělají? "...

Když se nestýkáte,nekamarádíte,tak bych to vůbec neřešila. Když tam nepůjdete,nic tím neztratíte. Musíte ale asi sami rozhodnout,jenom vy víte, jak jsou k vám srdeční,upřímní,že by si případně vaší účasti vážili, nebo tak něco.

Já když bych se s někým nekamarádila,jenom občas bavila,tak ho přece nebudu zvát na svatbu.

hodnocení

2x

Omluvil bych se písemně, s přáním do dalšího života a nikam bych nevolal.

hodnocení

2x

Dobrý den. Za takové situace bych se ani neptala, zda jde o omyl. Vy sami nevidíte důvod proto, aby vás na svatbu zvali. Takže bych poslala blahopřání k sňatku (oplátkou za ty koláče a oznámení - je to slušnost) a víc bych to neřešla. Že bych se takové svatby účastnila by mne ani nenapadlo. Ani bych se na ní necítila dobře, když novomanžele prakticky neznám a nestýkám se s nimi.

hodnocení

1x

Omyl se určitě stal. Na reakci přímým dotazem, jestli pozvání platí, většinou slušný člověk odpoví, že samozřejmě platí. A slušný člověk, který tuší, že je to omyl, poděkuje a sdělí, že z rodinných a časových důvodů nepřijde. Nechat to celé být, nic neříkat a nikam nechodit je také možnost, ale zde hrozí, že organizátor svatby se nedozví, že pozvánka určená rodině A skončila u rodiny B. V normálních rodinách se to sice řeší hlavně ústně a pozvánka je jen líbivá formalita, ale co když je tím "opomenutým" nějaká urážlivá tetička?

Já bych poděkovala za cukroví a přímo sdělila, že vím, že pozvání patřilo někomu jinému. Kdyby mě svatebčané přesto zvali a tvrdili, že o omyl nešlo, ukončila bych asi debatu úhybným manévrem - žádostí o čtvrtku dortu, že si na něm ve svatební den pochutnám :).

svatebcanka
hodnocení

No lámeme si tím pozváním hlavy od včerejška. Koláčky přivezla maminka nevěsty s tím dítětem, se kterým se stýkají naše děti. O pozvání na svatbu nikdy nepadlo žádné slovo. Já jsem obálku otevřela, až když oni odjeli. Zvala jsem je dál, ale že ne, že spěchají.

Děláme si srandu, abychom nebyli jak teta z Půtek z našeho oblíbeného seriálu Vyprávěj - tam se zjevila teta na svatbě, kterou nikdo neznal. No zítra to v práci proberu se zkušenějšíma kolegyněma. Jedna žení za 2 měsíce syna a druhá vdávala loni dceru. Takže zkušeností mají určitě víc než já. Přikláním se k tomu, že se opravdu omyl stal. Přijde mi divné, že by nám to pozvání opravdu nezavolali alespoň telefonicky. I kdyby to byla velikánská svatba, jsou mladí, jistě mají spoustu mladých kamarádů.

Ale asi jim otevřeně zavolám, že děkujeme za koláčky (byly opravdů výborné a bylo jich dost), že jsme našli kartičku a moc nás překvapila, tak že si myslíme, jestli jsme ji nedostali omylem. Je čas dovolených, možná zrovna v tu dobu budeme na dovolené ...

svatebcanka
hodnocení

Byl to omyl. Vůbec netušili, že pozvánku ke stolu jsme měli v obálce my. Samozřejmě nevěsta řekla, že budou rádi, když přijdeme. Omluvili jsme se, že v tu dobu plánujeme dovolenou. Pošleme gratulaci. Uf, ale byla to prekérka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]