Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si založit spoření apod

Od: domces odpovědí: 8 změna:

zdravím Vás,budu moc ráda když mi poradíte jak postupovat...mam učet,jako každý jiný...jen bych chtela si založit ješte nejaké spoření kdeby me každý mesic odcházely z učtu peníze na to spoření,vubec už nevim jak se to delá,kam zajit,nebo jak to založit jestli to jde i pres net třeba? Jestli mi rozumíte co chci:) To znamená že nebudu mit dva učty,ale nejaké spoření kam by budou z učtu odcházet dejme tomu 2 000? dekuju moc

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nejlepší máte nějaké spoření se státním příspěvkem, tedy stavební spoření nebo penzijní připojištění. Podrobnější informace vám dá každá stavební spořitelna, penzijní fond, ale i každá banka. Jakékoli spořicí účty mají ovšem omezené možnosti výběru, takže je dobré se na to přeptat, než se pro něco rozhodnete. Rozepisovat se dále tady nemá velký význam, každá stavební spořitelna, penzijní fond i banka mají různé podmínky.

doplněno 13.07.18 13:12:

Najdi si někoho, kdo se v tom vyzná a koho znáš a víš, že mu můžeš důvěřovat. Ten ti jednak poradí a můžeš se ho ptát přímo, jednak může s tebou do některé z těch institucí (banka, SS, PF) zajít a tam dohlédnout na to, abys neudělala nějakou blbost. Jinak ji tutově uděláš.

Z toho, cos tu zatím napsala, je zřejmé, že je to pro tebe "španělská vesnice" a dělat ti tu několikastránkové školení, které stejně napoprvé nepochopíš, ani nejde.

doces
hodnocení

takže kam mam tedy zajit že to chci založit? musim do banky že to chci založit,nebo musim nekam jinam? ptám se protože tomu vubec nerozumim práve..nejelpší bude podrobnejši postup pro me:/

rqgy

doplním satatma, jde o to, nejdřív specifikovat co chcete a jak to založit popíšu níže. Co chcete: 1) uložit si peníze jako úsporu a mít je kdykoli k dispozici, zde bude minimální zhodnocení (úrok), nyní kolem 1% 2) uložit si peníze o kterých víte, že je nebudete nějakou dobu potřebovat, zde je vyšší zhodnocení, v případě zmíněného stavebního spoření a uvedené částky je to při naspořených 20000 ročně po započtení státní podpory zúročení přes 10%. Toto jsou základní formy, kde je minimální, takřka nulové rizko, že o peníze příjdete, ale na peníze se 6 let nedostanete. Takový kompromis jsou termínované vklady. Pak je tu ještě třetí možnost, mnoho možností, kde je ještě vyšší zhodnocení, ale je tu i nějaké riziko. pro 1) jděte do banky, kde máte běžný účet a založte si spořící účet pro 2) pro stavebko zajděte do stavební spořitelny, (některé banky dělají i stavební spořitelnu), pro termínovaný vklad opět do banky.

domces
hodnocení

Moje banka kde jsem si založila učet se nekam prestehovala,už neni v mém bydlisti:( nevim kde ted jsou...je to už 7 let co mám učet tak si nepamatuju už vsechno . takže až ji najdu mam normalne prijit a že chci sporici učet? oni už budou vedet a me tim pádem se penize z z učtu tam budou dávat každý mesic nebo to tam budu vkládat já?

hm*
hodnocení

0x

Nějaký spořicí účet nabízí asi každá banka. Takže nejjednodušší je založit si ho u tvé banky. Jen si přečti na webu podmínky. Nebudou nic moc, ale ani u jiné banky to nebude o moc lepší. Dneska prostě spoření není v módě, úroky prakticky 0.

Tak jako tak budeš mít další účet - ten spořicí.

Vyšší zhodnocení, než obyčejný spořicí účet, má zmíněné stavební si důchodové spoření. Jednak ale zas prakticky všichni nabízejí totéž (nejspíš protože zákon) a jednak jsou tam omezující podmínky ohledně možnosti ukončení spoření, výběru peněz apod. Zas tě odkážu na web, na opisování je toho moc.

No a jak založit? Zajdeš do banky a řekneš, co chceš (založit spořicí účet (stavební spoření, penzijní spoření, ...), zjistit podrobnosti o ..., poradit se o podmínkách ...). A dál podle pokynů a dotazů vyřizující úřednice. Ale ty konkrétní podmínky si přečti a porovnej už předem z webu. Když bude všechno tak, jak sis myslela, můžeš s nimi rovnou uzavřít smlouvu. Kdyby bylo něco překvapivě jinak nebo kdyby ti nabídli něco zcela nového, klidně si to vyslechni, poptej se a nech si čas na rozmyšlenou.

domces
hodnocení

aha.dobre dekuju. takže jen zajit do banky proste nekam , a chtit,ten sporici ucet to je vše. Dekuju

hm*

No ... dost často ten spořicí účet nejde založit bez existence účtu normálního, aspoň dřív to tak bylo. To jsem tedy mohl konkrétně napsat hned (a ne jen "nejjednodušší je založit si ho u tvé banky"). Stavebko a penzijko by mělo jít založit normálně kdekoliv, kde ho nabízejí.

Peníze si tam budeš muset posílat sama, nejlépe trvalým příkazem.

hodnocení

0x
Nejlepsi sporeni je treba do pokladnicky ve skrini. Pri tak smesnem uroku je to naprosta ztrata casu neco vyrizovat a cpat jim svoje penize. Zajimave ze uroky za pujcky si hezky drzi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]