Nejste přihlášen/a.
Zdravím potřebovala bych poradit. Nastoupila jsem do práce 20.10.2009 na benzinku a měla jsem 3 směny. Pak jsem šla 2.12.2009 na neschopenku protože jsem zjistila, že jsem těhotná. K 31.12.2009 mě firmy propustila. Zítra je výplatní den a já nevím jestli si mám jet pro peníze nebo ne. Měli by mi zaplatit i prvních 14 dní neschopenky. Je to velká firma a nevím jak je to s neschopenkou jestli mi proplatí i prosinec.
Zkuste zavolat do mzdové účtárny a zeptat se. Když jste nastupovala, dokládala jste kromě ostatních papírů svoje číslo účtu? Nebo účet nemáte? Nejpravděpodobnější je, že Vám výplatu pošlou na účet.
Já bohužel účet nemám. Takže si myslíte, že bych si měla pro tu výplatu jet? Já tam zkusím ráno zavolat a uvidím co mi řeknou, ale měli by mi něco dát ne?
Určitě. Zaměstnanec má právo na výplatu v hotovosti v den výplaty na pracovišti (pokud si nepožádal o zaslání výplaty na účet).
§ 142 odst. 3 Zákoníku práce:
Mzda nebo plat se vyplácí v pracovní době a na pracovišti, nebyla-li dohodnuta jiná doba a jiné místo výplaty. Nemůže-li se zaměstnanec dostavit k výplatě z vážných důvodů, zašle mu zaměstnavatel mzdu nebo plat v pravidelném termínu výplaty, popřípadě nejpozději v nejbližší následující pracovní den na svůj náklad a nebezpečí, pokud se se zaměstnancem nedohodli na jiném termínu nebo způsobu výplaty.
Od 20. 10. do 2. 12. jenom tři směny? To jste asi prošvihla listopadový výplatní termín? Za co Ty peníze chcete, vždyť jste tam vůbec nebyla? Máte dojem, že ta firma je zaopatřovací ústav, nebo co?
Nevím, jestli sis všiml, žlučovitý qwerte, že paní dělala na benzince. Tam mohly klidně být čtyřiadvacítky, takže by to snad i vycházelo.
Děkuji za podporu opravdu se jednalo o 24 hodinové směny. Dnes jsem si tam zajela a dostala jsem vše zaplacené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.