Nejste přihlášen/a.
tak jsem hledal na netu konkrétní výši cla z číny u elektroniky... všude jsem našel jen nějaké dohady ale nikde konkrétní informace. tak jsem hledal na stránkách celní správy a ta jsem našel že do 150E se neplatí clo ani DPH. nikde ale žádné bližší vysvětlení(asi jsem špatně hledall)
těch 150E platí na zásilku? nebo za měsíc , rok? platí to i pro podnikatele?
pokud to je přes 150E jaké je to clo, komu a jak se platí, je na všechnu elektroniku stejné? Jak dlouho to trvá pokud požedují zaplatit clo?
na celní správě jsem našel nějaký konfigurátor kde jsem si vybral odkud ,co a kam a za kolik přivezu, že mi to spočítá clo, zadal jsem digifotaky za 300 000kc a clo je prý nula... tak nevim jestli to funguje.
prosím poradte kde se tyto informace dají oficialne sehnat (krom posla mail nebo volat celníkům)
Nejde jen o clo. Pokud je zásilka v hodnotě menší než 150 Euro, tak se nepočítá ani clo ani DPH. Pokud je hodnota vyšší, tak se z toho musí ještě zaplatit celníkům 20% DPH a odpovídající clo. Clo ale na některé druhy zboží není žádné, takže clo platit nemusíte. DPH ale i v tom případě zaplatíte.
Týká se to jednoho balíku, pokud si necháte poslat 10 balíků, každý třeba v ceně 120 Euro, tak jste stále pod limitem kdy se vyměřuje clo a DPH.
Jestli se zboží objednává pro firmu pro účely dalšího prodeje tak by se DPH mělo platit vždy, navíc je potřeba počítat s recyklačními poplatky a tak. Zboží navíc musí odpovídat evropským normám typu zákaz těžkých kovů.
a byl by nějaký odkaz kde si toto přečtu na oficiálních stránkách? zajímají mě i lhůty -jak mi dají celníci věděT, clo se platí přímo jim nebo fú. -seznamy zboží s výší cla...
doplněno 14.01.10 13:50:tak jo hledal jsem a mezi nejčastějšíma otázkama CS jsem našek lidsky(né úředně) popsanou většinu toho co mě zajímá...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.