Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Důchod - nezastižen - opětovné doručení ČP?

Od: dzdzt* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, pobírám invalidní důchod, který mi v hotovosti vyplácí poštovní doručovatelka v mém trvalém bydlišti. Nyní mě ale doma nezastihla, takže důchod skončil uložený na poště, a mě by zajímalo, jestli je nějaký způsob, aby mi ten důchod znovu doručili domů, klidně i za nějaký poplatek, protože já si ze zdravotních důvodů nemohu pro něj dojít na poštu.

Děkuji vám za rady, všem

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

4x

Zavolejte si na úložní poštu (telefon by měl být na oznámení o nezastižení) a objednejte si opakované doručení. Pokud si je objednáte na další den s běžnou pochůzkou, bude to bez poplatku. Kdybyste chtěl/a doručení na určitou dobu, šlo by o placenou službu.

Další možnost je službu objednat na webu pošty, ale tam lze opakované doručení objednat nejdříve asi na třetí pracovní den od objednávky a jen pro některé zásilky. (Lepší zkušenost mám s telefonáty na poštu.)

PS: Opravdu Vás doručovatel/ka nezastihl/a? Poměrně časté je, že se doručovatelé v prvním termínu ani nepokusí zásilku doručit.

duchod
hodnocení

2x

Stačí zavolat na poštu a požádat o opětovné doručení inv. důchodu do místa bydliště. Při nezastižení důchodce doma pošt.doručovatel žádné oznámení o nezastižení do poštovní schránky nevkládá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]