Ahoj, jedu do Chorvatska trasou Česko-Rakousko-Slovinsko-Chorvatsko. Budu si něco kupovat v Rakousku na benzínce a chci vědět, jestli mám správné peníze, nikde jsem nic úspéšně nevygooglila,tak se ptám. Mám tady:Rakouský šilink, Německá marka a ještě takovou malou asi bronzovou PFENNIC a nvm, co to je, ale je to německý, je tam DEUTSCHLAND[DOJČLAND]. Pls, řekněte, co budu potřebovat, mám ještě 10 eurocentů.
V Rakousku musíš platit Eurem. Takže si zajdi do směnárny a nech si vyměnit alespoň nějaký obnos EUR. Nějaká částka v hotovosti neškodí. Třeba za použití toalety se platí, tak jako všude.
Já tedy nevím,ale kolega pracoval od roku 1991 v rakousích-od Wídně po Linec a procestováno ještě víc a vždy tvrdí že tam jsou veřejné záchodky zdarma?!
Tazatel jedině euro!
break
Diesel:třeba na benzínkách zapaltíš 50 centů, ale dostaneš kupon, kterej můžeš použít třeba na kafe atd...Jinak na odpočívadlech jsou zadarmo
Tak v Rakousku se už zhruba 16 let platí Eurem, dřív bejval Šilink.Nicméně bych tam s tím zkusil zaplatit.Chtělo by to najít ještě říšský Marky.Za drobáky s Führerem budou rádi...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.