Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jít nebo nejít k zubaři?

Od: hanesz* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
asi před 6 dny jsem měl pocit, že dostávám angínu. Bolelo mě jakoby v krku. Poté jsem si všiml, že mi roste pravá spodní osmička. Není to žádná hrozná bolest. Spíše takový tlak. Jen občas mě zazlobí i jeden z horních pravých zubů. To asi souvisí.
Každopádně 23. července odjíždím na dovolenou do zahraničí. Mám raději jít k zubaři, ikdyz akutně nemám téměř žádný problém? Je zubař vůbec oprávněn mi případně napsat něco proti bolesti jen z preventivních důvodu?
Jelikož mě ani jedna z předchozích osmiček nebolela, tak je to pro mě relativně nová situace.
Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Proč hned k zubaři? Radši počkejte, až Vás to chytne někde v cizině a když budete mít štěstí, najdete tam zubaře, který si za vytržení zubu řekne částku ve výši Vaší výplaty. *zed*

Takhle zeptat se může snad jen člověk, který neví, co je to skutečná bolest zubu. Mimochodem - kdy jste byl naposled na preventivní prohlídce?

hodnocení

0x

@hanesz - tak je to pro mě relativně nová situace

A další takovou situaci možná zažijete při stomatologickém ošetření v cizině - no, všechno je jednou poprvé ;)

hodnocení

0x

Hezký den,

k zubaři určitě zajděte,než se Vám tam dostane zánět a bude to ještě horší. Osmička by stejně měla jít ven.

doplněno 12.07.18 12:05:

Podívejte,já měla osmičky tři a všechny šly ven i když byly zdravé. Zubař to zdůvodnil tím,že osmičky se více kazí,hůře se pak kazy spravují a často v nich vzniká zánět. Proč pak zbytečně trpět,to je lepší mít ten zub venku. Každopádně pokud Vás ten zub bolel,tak nechápu,proč váháte.

A proč? když je zdravá?

diesel - "A proč? když je zdravá?"

Protože ten zub bolel a to mělo určitě nějaký důvod. Jestli je zdravý zjistí právě zubař při kontrole, třeba o nic nejde a osmička může zůstat, kde je. Určitě je ale lepší zbytečná prohlídka doma, než možné komplikace kdesi v cizině. A spoléhat na to, že když bolest sama přešla, tak se za týden zase sama nevrátí, je docela naivní.

janys79
hodnocení

0x

K zubaři nechoďte, ale doporučuji si vzít na dovolenou pořádný balík peněz. :D

olinl
Nebo místo balíku peněz balíček antibiotik či analgetik..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]