Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Equa bank - zahraniční platby (ebay, aliexp)

Od: jamra® odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

máte prosím někdo běžný účet u Equa bank (vedení zdarma, výběry zdarma, karta zdarma) a nakupujete na aliexpressu nebo ebay? Jaký jsou za to poplatky prosím? Pokud se to počítá jako zahraniční platba odchozí (protože jsou ceny většinou v dolarech tak se nejedná o SEPA ani Europlatbu) tak je poplatek 299,-? :-o

Má prosím někdo zkušenosti?

Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mo
hodnocení

2x
Mám účet zdarma a tyto platby provádím debetní kartou k účtu-zdarma.
hodnocení

Tzn. nemusím se bát, že při platbě na aliexpressu mi budou účtovány nesmyslné poplatky a účet si u Equa bank mohu otevřít?

mo
Ano, účet si klidně otevřete. Za platbu(i zahraniční) kartou k účtů se neplatí nic.

hodnocení

2x
Nejen u equa je platba kartou zdarma. I ostatní banky mají platby kartou zdarma. Na Ali se většinou platí kartou. Rozhodující je kurz koruny k dolaru nebo euru. Equa má velkou výhodu v tom, že pokud ke kartě přiřadíte USD a euro účet, jedná se o kartu multimenovou. Dolary měním, když je cena dole, pak mě konverze více méně nezajímá nezajímá, pokud je dolar dražší. Platba probíhá přímo z dolaroveho účtu. Tak stejně jako platby v eurech po Evropě.

joudic*
hodnocení

0x

equa mam ale zatim jsem nevyuzil, pry kartou 9 Kc vyber v zahranici, SEPA mbank 29 Kc... ale asi si to pletete, platba kartou na ali a ebay nema se SEPA nic spolecneho, a jestli z vas laka prodejce platbu mimo system ali nebo ebay je to 100% podvodnik... jinak se plati kartou jako vsude na internetu pocinaje nakupem u alzy a konce placenim na booking.com

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]