Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pitevní pomocník, rekvalifikace

Od: bumchera odpovědí: 16 změna:

Ahoj,chtěla bych si udělat rekvalifikaci pitevní laborant.Myslím tím pomocník při pitvě.Jestli to někdo dělá,chtěla bych vědět detaily,rady,postřehy.Bydlím v Praze,pak by mě zajímalo jak dlouho rekvalifikace trvá a jestli je člověk po práci načichlý mrtvolami,takže je to z něj cejtit i na ulici a doma?Díky za co nejvíc odpovědí

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

Bumchero a viděla jste někdy mrtvého člověka? Nebo člověka v rozkladu? Bez hlavy? ... atd. atd. To chce hodně silný žaludek a nervy.

lidus*
hodnocení

0x

na pitvě jsem byla jednou v rámci studia na VŠ- a nikdy více. Manžel rovněž rámci studia musel na pitvu vícekrát a mrtvol viděl za svou práci poměrně dost i např. oběšence v lese co už mu upadla hlava a ožrali ho lišky. Na pitevně to samozřejmě specificky páchne a i když se pak umyjete jste načichlý minimálně silnou desinfekcí. Jako pomocná sílá by jste se patrně k pitvě nedostal mohl by jste mít za úkol umýt mrtvoly před a po pitvě, uklízel by jste pitevnu. Já bych to rozhodně nedělala ale pokud na to máte žaludek tak proč ne.

hodnocení

0x

Opravdu si myslíš, že to je to nejlepší, co by tě v životě mohlo potkat? Že to je to, co by tě mohlo bavit a živit? *sok* A doma jsou všichni zrávi?!*bzum*

brumchela
hodnocení

Asi takhle,ve třeťáku jsem odešla z Veřejnosprávní činnosti,mám základní vzdělání,od září jdu dálkově na sociální školu,zajímá mě profilování pachatelů,sociální patologie a všechny obory okolo.Vzhledem k tomu,že už jsem hodně let pracovala ve stereotypní práci,láká mě neobyčejná práce,navíc to má blízko k tomu,co mě zajímá.Táta má vysokou školu,máma je vyučená,je by to nikdy nenapadlo,mě před pár lety taky ne.Mám dost stereotypní práce,chci se posunout dál i teď,ačkoliv ještě maturitu nemam a všechno to souvísí s tim,co mě zajímá.

Děvče, věř mi! Je jedna věc to, co tě zajímá a druhá věc je, jestli o to někdo bude stát. A jestli někdo bude stát o to, v čem ses vypracovala, začíná vzděláním. Jinak jsi a budeš amatér s rekvalifikačním kurzem. Dedy jedna veliká nula. *hej*Trošku si promysli svou budoucnost a část ze začátku věnuj vzdělání. Jako základy pevné stavby tvého života. A na základech můžeš začít stavět pevnou stavbu. Když ty základy nebudeš mít, stavba se při větší bouřce bude kácet, navlhat zezdola, drolit se. Všechno sice souvisí se vším, co tě zajímá, ale také nezapomeň, všechno souvisí se vším. A když už něčemu chceš věnovat čas, tak se do toho pořádně obuj, ať to stojí za to! A začni pořádnou školou! A pořádně!*hej*Ozvi se občas, budu na tebe myslet.

marenka*

Brumchelo, ono ta sociální škola je výborná, jde o to vydržet a pak si dodělat třeba ještě magisterské studium, nebo bakalářské. Pomalu ale jistě stoupat po tom žebříčku. Ten kurz si udělej, za to nic nedáš a zbytečně promrhaný čas to taky není. Dělat to pořád, jen jako asistent, tam bych se právě toho stereotypu bála. Mrtvola, omýt, uklidit, další mrtvola, omýt, uklidit...Ale zas proč ne. Třeba tě to natolik chytí, že si doděláš vzdělání natolik, že z tebe jednou bude i dobrý patolog a jak píšeš, budeš zkoumat proč a jak ten člověk zemřel. Ale to už dělá člověk s vysokou školou. Zkus to a uvidíš. Jako v kriminálce NY, to není. ;)

hodnocení

0x

Patologie jako taková je zajímavá a hlavně náročná věda, náročná na vzdědání a hlavně v celoživotním vzdělávání. Chápu že spousta potencionálních patologů se zhlédla ve slaboduchých seriálech americké provenience, ale realita je bohudík někde jinde. Pracovníci piteven odvádějí opravdu tu nejhrubší a nejméně (atraktivní) práci. Jinak existuje několik druhů pitev, ale to je příliž specifické aby se to probíralo zde na naší bohulibé poradné, na které bohužel poslední dobou nemohu tolik odpovídat jako dříve. Doporučuji dodělat vzdělání které máte rozstudované, zdárně ukončit a potom se začít zabývat touto vědou. V Praze ústav soudního lékařsví Pankrác, nebo Brno, ústav soudního lélařství Tvrdého 2, Dr Hirt. Že je to pro lidi které to opravdu zajímá profesně nemusím určitě zdůrazňovat.

lidus*
hodnocení

0x

Odejít ze střední školy ve 3 ročníku považuji za velký nesmysl, být váš rodič já tak to nikdy nedovolím. Dělat pochybnou rekvalifikaci se základní vzděláním považuji rovněž za nesmyslné. Dodělat střední školu a pak se uvidí.

martinkak*
hodnocení

0x

také bych se chtela zeptat na to samé.Zdravotní školu mam a i nejakou tu praxi!S mrtvolama taktéž zkušenost mam...chtela jsem se přiučit pač planuji medicinu...nejsou nekaké stranky...či kontakty?děkuji za odpoved

irma*

Brrrr...tak to bych teda nedělala za žádný prachy.

zbynekpavuk
hodnocení

0x
Sanitářský kurz trvá dva měsíce a po něm by jste mohla jít dělat pitevního laboranta.Práce je to zajímavá,ale špatně placená.Ve vsetínské nemocnici tuto profesi vykonává pouze jeden zaměstnanec,pouze na ranní směnu.Pokud na to máte žaludek,tak proč ne?Je ovšem rozdíl,pokud pitváte starého člověka,nebo malé dítě.Taky možná bude úskalím to,že pokud byl zemřelý nalezen někde po delší době,v rozkladu a plný červů,je to fakt síla.Pitvat však staré a udržované lidí však žádná hrůza není...
zuzana*
Nechapu, proc ji to tady vsichni kritizujete! Pta se o radu a dostava se ji zbytecnych kecu kolem. Ze jste vy sragotky neznamena, ze se k tomu nekdo se zajmem nemuze postavit celem. Kdyby se smrt neustale netabuizovala, nehrali byste takove divadlo. Nekoho fascinuje sedet u porodu, jiny se radeji zabyva pricinou smrti a posmrtnymi projevy tela. Odrazovat odhodlaneho cloveka opravdu neni na miste. Takto jeji otazka neznela.

lkhk
Pracuji na soudním lékařství a jako autoptický laborant jste součástí pitvy. Nevím, kdo tu psal, že jen myjete tělo apod. Není to pravda. Děláme řezy, preparace kostí, vyjmutí orgánů, šití, pomoc při diagnostice. Kurzy na autoptického laboranta se pořádají celkem pravidelně. Ovšem finančně to nic moc není, to je pravda.
mandragora
Prosím tak aké vzdelanie respektíve akreditačné kurzy sú potrebné aby sa dala táto profesia vykonávať? Dakujem
nj1981

Ahoj, mohl by mi někdo prosím napsat, jak kurz AKK probíhá a pohovořit o možnostech tohoto druhu zaměstnání, děkuji velice JN

lucas77
hodnocení

0x
Ahoj, na většinu patologických pracovišť ti stačí AKK sanitář, ale AKK autoptický laborant je samozřejmě výhodou. Dělám na soudním lékařství a pokud ti nevadí znetvořené mrtvoly po autonehodách, srážkách s vlakem nebo po vraždách, shnilá nebo spálená těla apod., pak tuto práci dělat můžeš. Samozřejmě to chce mít silný žaludek a být psychicky i fyzicky odolný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]