Nejste přihlášen/a.
Ahoj,chtěla bych si udělat rekvalifikaci pitevní laborant.Myslím tím pomocník při pitvě.Jestli to někdo dělá,chtěla bych vědět detaily,rady,postřehy.Bydlím v Praze,pak by mě zajímalo jak dlouho rekvalifikace trvá a jestli je člověk po práci načichlý mrtvolami,takže je to z něj cejtit i na ulici a doma?Díky za co nejvíc odpovědí
na pitvě jsem byla jednou v rámci studia na VŠ- a nikdy více. Manžel rovněž rámci studia musel na pitvu vícekrát a mrtvol viděl za svou práci poměrně dost i např. oběšence v lese co už mu upadla hlava a ožrali ho lišky. Na pitevně to samozřejmě specificky páchne a i když se pak umyjete jste načichlý minimálně silnou desinfekcí. Jako pomocná sílá by jste se patrně k pitvě nedostal mohl by jste mít za úkol umýt mrtvoly před a po pitvě, uklízel by jste pitevnu. Já bych to rozhodně nedělala ale pokud na to máte žaludek tak proč ne.
Opravdu si myslíš, že to je to nejlepší, co by tě v životě mohlo potkat? Že to je to, co by tě mohlo bavit a živit? A doma jsou všichni zrávi?!
Asi takhle,ve třeťáku jsem odešla z Veřejnosprávní činnosti,mám základní vzdělání,od září jdu dálkově na sociální školu,zajímá mě profilování pachatelů,sociální patologie a všechny obory okolo.Vzhledem k tomu,že už jsem hodně let pracovala ve stereotypní práci,láká mě neobyčejná práce,navíc to má blízko k tomu,co mě zajímá.Táta má vysokou školu,máma je vyučená,je by to nikdy nenapadlo,mě před pár lety taky ne.Mám dost stereotypní práce,chci se posunout dál i teď,ačkoliv ještě maturitu nemam a všechno to souvísí s tim,co mě zajímá.
Děvče, věř mi! Je jedna věc to, co tě zajímá a druhá věc je, jestli o to někdo bude stát. A jestli někdo bude stát o to, v čem ses vypracovala, začíná vzděláním. Jinak jsi a budeš amatér s rekvalifikačním kurzem. Dedy jedna veliká nula. Trošku si promysli svou budoucnost a část ze začátku věnuj vzdělání. Jako základy pevné stavby tvého života. A na základech můžeš začít stavět pevnou stavbu. Když ty základy nebudeš mít, stavba se při větší bouřce bude kácet, navlhat zezdola, drolit se. Všechno sice souvisí se vším, co tě zajímá, ale také nezapomeň, všechno souvisí se vším. A když už něčemu chceš věnovat čas, tak se do toho pořádně obuj, ať to stojí za to! A začni pořádnou školou! A pořádně!
Ozvi se občas, budu na tebe myslet.
Brumchelo, ono ta sociální škola je výborná, jde o to vydržet a pak si dodělat třeba ještě magisterské studium, nebo bakalářské. Pomalu ale jistě stoupat po tom žebříčku. Ten kurz si udělej, za to nic nedáš a zbytečně promrhaný čas to taky není. Dělat to pořád, jen jako asistent, tam bych se právě toho stereotypu bála. Mrtvola, omýt, uklidit, další mrtvola, omýt, uklidit...Ale zas proč ne. Třeba tě to natolik chytí, že si doděláš vzdělání natolik, že z tebe jednou bude i dobrý patolog a jak píšeš, budeš zkoumat proč a jak ten člověk zemřel. Ale to už dělá člověk s vysokou školou. Zkus to a uvidíš. Jako v kriminálce NY, to není.
Patologie jako taková je zajímavá a hlavně náročná věda, náročná na vzdědání a hlavně v celoživotním vzdělávání. Chápu že spousta potencionálních patologů se zhlédla ve slaboduchých seriálech americké provenience, ale realita je bohudík někde jinde. Pracovníci piteven odvádějí opravdu tu nejhrubší a nejméně (atraktivní) práci. Jinak existuje několik druhů pitev, ale to je příliž specifické aby se to probíralo zde na naší bohulibé poradné, na které bohužel poslední dobou nemohu tolik odpovídat jako dříve. Doporučuji dodělat vzdělání které máte rozstudované, zdárně ukončit a potom se začít zabývat touto vědou. V Praze ústav soudního lékařsví Pankrác, nebo Brno, ústav soudního lélařství Tvrdého 2, Dr Hirt. Že je to pro lidi které to opravdu zajímá profesně nemusím určitě zdůrazňovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.