Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Od 1.9.2009 jsem nezaměstnaná,žiju s dcerou a mám byt v osobním vlastnictví,na který splácím hypotéku a úvěr..Chci se zeptat,jak mám postupovat ohledně přiznání daní a jak se postupuje při žádání o vyrovnání daní (např. i odečty daní na dítě a v mém případě v souvislosti se splácením hypotéky atd..Dokud jsem byla zaměstnaná,vyřizovala tyto záležitosti naše mzdová účetní..Teď jsem obdržela pouze přehled příjmů za období,které jsem ještě pracovala v r 2009 a dále mám ještě i teď podporu v nezaměstnanosti...
Zajímá mě,jestli na finančním úřadě jsou ochotni poradit,pokud bych tam zašla a vysvětlila jim situaci,nebo zkrátka nevím,jakým způsobem se do tady tohoto vrhnout..
Mockrát všem děkuji za případné odpovědi.
Hezký den Martina
jsou na to návody, kalkulačky, jednoduše sečtete své příjmy, uplatníte odečty, zde zřejmě na sebe, dceru a hypotéku a to je celé. Na FÚ poradí jak kdy jak kdo a jakou má náladu. Stál jsem ve frontě kdy přede mnou udělal celé přiznání (podobně jednoduché) a někdy jen dá formulář a pokyny a odchod, další.
Jestliže jste od ukončení pracovního poměru neměla jiného zaměstnavatele a nemáte ani jiné příjmy, kvůli kterým byste si musela podat sama daňové přiznání (třeba příjmy z pronájmu), požádejte Vaši bývalou mzdovou účetní o roční zúčtování. Na žádost to udělá. Pošle Vám daňové prohlášení (růžový dvojlist), na kterém požádáte o roční zúčtování. Mzdovka Vám řekne, jaké doklady od Vás bude chtít. Neotálejte, všechny doklady i Váš podpis na prohlášení musí mzdová mít do 15.2. Budete mít po starosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.