Nejste přihlášen/a.
Dobrý den před lety jsem měl těžkou autonehodu a měl jsem rozlamanou čelist, kterou mi museli zrdátovat a přišel jsem o dva přední zuby. Zubař mi udělal sundavací můstek, protože jsem měl prasklou lebku a teď co potřebuji. Potřeboval bych udělat můstek na pevno, ale pracuji v Německu a moje česká zubařka už není tak nevím co dělat jak to funguje?
Vy si neplatíte v Německu zdravotní pojištění? Já měl AOK pojišťovnu a zuby mi dělali v Německu bez problémů, i jako pendlerovi.
Já jsem tam byl u doktora se zádama a dodnes si pamatuji jméno doktora (ADJAN), byl to původem Ind, ale výborný doktor!
Myslím, že je to takhle, pkud si platíte zdravotní pojištění v Čechách, pak není co řešit. Zdravotní péči máte hrazenou pojišťovnou. Pokud platíte zdrav. pojištění v Německu, tak musíte využívat jejich služby. Zde v čechách pak jedině za hotové peníze z vlastní kapsy. Jestli pak Německo něco přispěje, to si musíte vyřídit tam.
Ale to není pravda, že si v Česku hradíte zdravotnické služby. Kolega měl pracovní úraz a raději se nechal ošetřit v Čechách, protože neuměl moc německy. Bez problémů ho tady ošetřili a sami si vyřídili platbu od německé zdravotní pojišťovny.
@Delina, už několikrát jsem si všimla, že neradíte správně. V pracovně právní ani sociální oblasti. Měla byste si své domněnky ověřovat → nebo chcete lidem škodit?
O mnoho lepší to není ani v oblasti zdravotnictví, kde s oblibou zapomínáte, že neumíte nikoho vyšetřit přes internet. Až to někdo bude umět, bude to minimálně na Nobelovku. A korunu jste tomu nasadila radou několika nekorektních věcí a podrazů.
K dotazu:
Pracuje-li někdo v Německu, musí zdravotní pojištění povinně hradit tam (to platí pro země EU a některé další země, s nimiž máme uzavřeny smlouvy). S potvrzením od zahraniční zdravotní pojišťovny je potřeba zajít v ČR na zdravotní pojišťovnu, která vystaví tzv. pendlerskou kartičku. Takový člověk potom má nárok na ošetření z veřejného zdravotního pojištění v obou zemích. Pokud by čerpal služby (někdy jen nezbytnou péči) v ČR, uhradila by je naše zdravotní pojišťovna a přefakturovala je pojišťovně zahraniční.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.