Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč znám text?

Od: natalie* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jestli se někomu stalo, že když slyšel nějakou píseň poprvé, tak najednou znal její text. Vím, že je to divné. Ale prostě jsem opravdu slyšela píseň poprvé v životě a znala jsem její text. A nikdy před tím jsem nevěděla, že ten text znám. A nikdy před tím jsem píseň neslyšela. Čím to může být nebo má to s něčím nějakou spojitost?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

2x
Svým způsobem každý z nás vidí do budoucna. Někdo ve snu, někdo v podvědomí za bdělého stavu. Někteří z nás jen pár vteřin někdo i minuty.

olinl - Kdyby každý viděl do budoucna třeba jen jednu vteřinu, prakticky by zmizely dopravní nehody a téměř všechna neštěstí. Je to nesmysl.

olinl
Magdon: taková věc se nestane ihned a už vůbec nemusí jít o autonehodu. "Vidina" se může stát za měsíc či za půl roku, rok.. To většinou ten kdo nemá dobrou ( nejen vizuální ) paměť do té doby zapomene. Je spoustu věcí mezi nebem a zemí a tvrdit, že něco takového neexistuje je tebou proklamovaný nesmysl.

Jojo - jsou takové vidiny A jsou i odborníci na ně, někteří si na tom postavili živnost jako Koulař Stanley

diskuse.doktorka.cz/...

ale spousta týpků (nejen) na Moravě vidí dokonale budoucnost za podstatně příznivějších nákladů - většinou vystačí s flaškou slivovice - max se dvěma,a to už pak vidí budoucnost i barevně *smich*

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, já mám vysvětlení prosté - někdy jste slyšela písničku s textem, který si pamatujete.

Později jste slyšela "jinou"písničku a stejný text, ale melodie (aranžmá, podání) byla jiná. Např.

viz videa je stejný text, ale "nepoučený"člověk by nepoznal, že je to stejná písnička. Zdravím!

hodnocení

2x

Jsou věci mezi nebem a zemí, nejspíš nějaký záblesk z minulého života...Je to jako když někam přijdeme a víme, že už jsme tam někdy byli a přitom nebyli.

hodnocení

2x

Kdybyste napsala, o jakou píseň se jedná, mohlo by být pátrání snadnější.

Některé básně byly zhudebněny. Te´d mě napadá jen známá báseň Stříhali dohola malého chlapečka, ale může jich být mnohem víc. Báseň trochu známe z dřívější doby, jako text písně ji ale slyšíme poprvé.

Při hledání textu nějaké písně můžeme narazit na jiný, dosud neznámý text. Přečteme si sloku nebo dvě, zapomeneme na to, ale v paměti se to trochu uloží. A pak jednou slyšíme dosud neznámou melodii, ale známý text.

Některé texty jsou velmi předvídatelné. Dva lidé se potkají. Co asi tak může v textu pokračovat? Úsměvy, políbení...:)

natalie*
hodnocení

Byla to právě anglická píseň. Ocean drive.

hodnocení

0x

Frantíci tomu říkají Déjavu

cs.wikipedia.org/...

naty1*

Právě to nebylo jako dejavu... mívám dejavu ale tohle bylo jiné. Poprvé v životě jsem slyšela tu píseň (Duke Dumont - Ocean Drive) a znala jsem kus textu. Refrém. Bylo to opravdu zvláštní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]