Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jestli se někomu stalo, že když slyšel nějakou píseň poprvé, tak najednou znal její text. Vím, že je to divné. Ale prostě jsem opravdu slyšela píseň poprvé v životě a znala jsem její text. A nikdy před tím jsem nevěděla, že ten text znám. A nikdy před tím jsem píseň neslyšela. Čím to může být nebo má to s něčím nějakou spojitost?
olinl - Kdyby každý viděl do budoucna třeba jen jednu vteřinu, prakticky by zmizely dopravní nehody a téměř všechna neštěstí. Je to nesmysl.
Dobrý den, já mám vysvětlení prosté - někdy jste slyšela písničku s textem, který si pamatujete.
Později jste slyšela "jinou"písničku a stejný text, ale melodie (aranžmá, podání) byla jiná. Např.
viz videa je stejný text, ale "nepoučený"člověk by nepoznal, že je to stejná písnička. Zdravím!
Kdybyste napsala, o jakou píseň se jedná, mohlo by být pátrání snadnější.
Některé básně byly zhudebněny. Te´d mě napadá jen známá báseň Stříhali dohola malého chlapečka, ale může jich být mnohem víc. Báseň trochu známe z dřívější doby, jako text písně ji ale slyšíme poprvé.
Při hledání textu nějaké písně můžeme narazit na jiný, dosud neznámý text. Přečteme si sloku nebo dvě, zapomeneme na to, ale v paměti se to trochu uloží. A pak jednou slyšíme dosud neznámou melodii, ale známý text.
Některé texty jsou velmi předvídatelné. Dva lidé se potkají. Co asi tak může v textu pokračovat? Úsměvy, políbení...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.