Nejste přihlášen/a.
Předevčírem mě na chatě cosi pokousalo na noze. Měl jsem na nohou boty ke kotníkům, které mají v místě kousnutí neporušenou kůži, takže to "něco" muselo být uvnitř boty. Pupence jsem objevil až po zutí. Nejdřív značně svědily, později začalo jejich okolí docela dost bolet. Tak hodně, že jsem v noci nedokázal usnout. Fenistil gel nepomáhal, bolest a svědění ráno zmírnil až rozdrcený jitrocel.
Trochu to řipomíná kousnutí od zmije, ale to prakticky nepřichází v úvahu, zmije se v okolí nevyskytují. Opravoval jsem celé dopoledne štít chaty, celou dobu jsem se pohyboval po dlažbě a po posekaném trávníku jen pár metrů od budovy, hada bych určitě nepřehlédl. Žádné další potíže jsem neměl (závrať, bolest hlavy, nevolnost, noha nijak neotekla...). Co mě to mohlo rafnout?
Žádné jiné potíže se dodnes neobjevily.
Tak pokud to má takový jako puchýřek uprostřed, tak to mohl být třeba obyčejný komár, ale infikovaný. Nebo jiná normálně neškodná breberka, ale bohužel byla nažraná nějakým sajrajtem. Já se s tím také od určité doby potýkám. Nikdy jsem na nic žádné alergie neměla a teď je mám na jekékoliv kousnutí, pokud je ten hmyz něčím infikován. A vypadá to přesně stejně. Já si vezmu vatový tampón a namočím do čistého octa a to místo pořádně vydrbu. Pálí to chvíli jako čert, ale alespoň mi to neoteče. Jinak bych musela spolknout tabletu "Aerius 5mg"a to se mi moc nechce, do sebe cpát léky. Ale kdyby mne píchla vosa, nebo včela, tak to tu tabletu musím vzít. A klidně to může bodnout takhle vedle sebe dvakrát i víckrát. Zmije by ti do boty těžko vlezla.
Teď mám úplně stejné kousnutí na zádech. A také mne to napřed svědilo a pak bolelo. Včera jsem to pořádně natřela tím octem a dnes už to je o hodně lepší. Sice to cítím, ale už to nebolí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.