Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolonoskopie

Od: skubanek® odpovědí: 4 změna:
Prosím co znamená dovyšetření GIT? Prosím jak probíhá vyšetření střev konečníkem? Jak se to správně jmenuje? Jak zmírnit bolest při vyšetření? Zřejme bude nález

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

No, v podstatě jsou minimálně tři možnosti vyšetření laicky řečeno hadice zespod, hadice shora a tenké střevo se vyšetřuje kamerou, kterou spolknete.

není to nic na co by se člověk bezmezně těšil, ale o bolesti bych nemluvil, nejnepříjemnéjší pro mě bylo pít tu břečku na vyčištění. To strkání hadice taky není super, ale přežít se to dá, je to vcelku rychlé.

Není třeba se bát.

doplněno 07.07.18 19:28:

ikem.cz/...

lucie*

souhlasím,bolest byla pití toho nápoje,byla to hrůza,ale pro mě byla hrůza i ten půst.Bolest při zavádění hadice nebo při vyšetření žádná nebyla.Rozhodně bych raději konečníkem než krkem.Dávící reflex a pocit bezmoci s hadicí v krku byl daleko horší než tenká hadice v konečníku.

id
hodnocení

2x

Při vyšetření jsem si pospala a neměla tušení, že jsem vyšetřována. Pak mě sestra probudila a řekla - můžete jít domů.

hodnocení

0x

Dovyšetření GIT - dovyšetření gastrointestinálního traktu. Jaké, to nemůžeme vědět.

Jak probíhá vyšetření - popis i s videem např. zde rehabilitace.info/...

Jak zmírnit bolest - opět poradí lékař, my váš stav neznáme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]