Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vím, že až toto napíši, tak si budete říkat, že přeháním, ale pro mě je to opravdu ostuda.A vím, že jsou i jiné a horší věci.Ale teď k věci. Jako každá holka se ráda fotím.Poslala jsem jednu svoji fotku kamarádovi a ta se pak dostala k jinýmu kamarádovi, který dělá hodně do grafiky. Má hodně programů na úpravu fotek, tak stačlo pár kliknutí a najednou jsem byla na fotce nahá.Na internetu si našel obrázky ženského pohlavního orgánu a vložil to do toho obrázku, takže to vypadalo jako kdybych se fotila nahá.Přitom to byla obyčejná fotka.Pak tu upravenou fotku dal na facebook.Tam to našli lidi ze školy a začali si to mezi sebou přeposílat.Teď tu upravenou fotku má polovina školy.Psali mi spolužáci že tu fotku mají a někteří měli blbé narážky.Já se teď bojím jít do školy, že se budou posmívat a ukazovat si na mě.Já se snažím každému člověku s problémy pomáhat a radit jim, vědí, že když mi někdo řekne tajemství a nechce, abych to vykecala, tak držím jazyk za zuby.Tak proč se tohle děje mě?Proč mi to dělají i lidé, který by spíš měli stát na mojí straně a vesele se baví na můj účet?Cokoliv teď má jen byť malou spojitost s nahotou tak upadám do depresí a myslím na sebevraždu.Aspoň bych se ušetřila posměchů.Na tohle já nemám nervy...
Jeto sice nepříjemné, ale nelam si s tím hlavu. Ty víš, kdo to způsobil, víš kde je pravda a krátkodobý posměch svého okolí prostě přehlédni. Vím, že je to obtížné, ale jiného ti nezbyde. Asi by bylo dobré požádat o prošetření třídního učitele, který by se problému měl věnovat a věc veřejně uvést na správnou míru. V životě tě ještě potká spousta věcí, o kterých budeš přesvědčena, že jsou nepřekonatelné... To je, holt, život. A važ si života, vždyť je krásný i s těmi svými kotrmelci! Bez nich by to byla nuda!
tohle většinou může udělat borec, kterej třeba má o Vás zájem, ale není schopnej to dát nějak najevo nebo se vyjádřit. Každopádně pokud se toto stalo, asi budete obecně celkem i zajímavá pro chlapce ve svým okolí. Oni dost možná neví jak na to se sblížit a pak dělají takový pí...y. Možná to fakt řešit s třídním. Asi by měli být potrestáni za takovéto jednání, a měli by se Vám omluvit. Myslete na své vítězství v tomto boji, nikoli na porážku, to Vám ubírá morální síly. Musíte se začít s nimi "prát" svou vlastní chytrostí. Oni jsou teď vysmátí, že jim to jako že projde, ale kdo se směje naposled . . . . . . prostě zabojujte. Držím palec .
Teda, raadku, já vím, že to myslíte dobře, ale trefil jste se hodně vedle. "trestni oznameni na poruseni zakona o ochrane osobnich udaju" - i když mediální masáže mohou budit opačný dojem, porušení zákona o ochraně osobních údajů není trestným činem. Kromě toho, tazatelky problém nespočívá v tom, že by někdo tento zákon porušoval.
Měla by ses svěřit doma rodičům /alespoň já jako rodič to tak cítím, chtěl bych to vědět a řešil bych to okamžitě a rázně/ a rodiče ať zajdou minimálně do školy za třídním, nebo i za ředitelem.
I sranda má totiž hranice a zveřejnění takové fotky je už určitě za ní. Schovej si všechny sms a maily s narážkami a vyfoť si tu stránku kde ta fotka je.
Na Policii také můžeš jít, ideálně zase s rodiči, neboť trestní zákoník říká:
§ 206 Pomluva(1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.
(2) Odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí nebo jiným obdobně účinným způsobem.
(1) Kdo jinému způsobí vážnou újmu na právech tím, že
a) uvede někoho v omyl, nebobude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo peněžitým trestem.
Nevím, jaké máš vztahy s rodiči, ale opravdu doporučuji to s nimi probrat a oni už budou vědět co dělat.
Pokud mluvíš pravdu, tak to je typický příklad kyberšikany. Na nic nečekej a okamžitě to začni řešit. Řekni to rodičům nebo třídnímu a oni se už postarají a uvidíš ten kolotoč na škole. Nestyď se, ty za to nemůžeš. Učitelé toto musí okamžitě řešit, jsou o problému kyberšikany velice dobře informováni. Vědí, že dotyčný se stal obětí, a že to velice špatně působí na jeho psychický stav. Opravdu si to nenech líbít.
Nechci se opakovat,ale taky mě napadla ta policie...
Pokud (jak si již napsala) tě napadla myšlenka na sebevraždu,tak jedině POLICIE...
Rozhodně to nesmíš nechat jen tak.Však ono jim zklapne a příště si něco podobného rozmyslí...
A příště si dávej na své fotky pozor.Já vím,není to tak snadné,ale člověk se musí mít na pozoru...
holka pokud te neobtezuje nikdo fyzicky tak bych to brala s humorem a ja osobne bych si nechala udelat tricko s napisem : "Photoshopem ke slave "
vzdyt ty se ted uz nicim nelisis od beznych celebrit )
pokud te ale nekdo vylozene kvuli tomu zacal obtezovat tak bych si to nenechavala pro sebe!
Obecně jsem proti tomu jít hlavou proti zdi...Ale v tomhle případě bych radila se bránit.Lidé si k nám dovolí to,jim my dovlíme...
Myslím si,že když se bránit nebudeš ,bude to pro mnohé známka toho,že jsou to pravé fotografie.Kam bychom dospěli,kdyby každému křivákovi všechna špinavost prošla?!?!?!
Takže rodiče,s rodiči za ředitelem a na policii.Každý by měl nést následky svých činů.Případně bych zvážila finanční statisfakci a odchod na jinou školu.
Přeji ti pevné nervy a nedej se!Proti zlu se má bojovat a ne mu ustupovat.V tomhle případně jednoznačně :BOJUJ!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.