Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psychicka unava

Od: idismolka odpovědí: 9 změna:
Nezazil jste to taky nekdo a hlavne nevite jak se dostat zpet do pohody? Posledni tri dny jsem spatne spala. Necitila jsem se psychicky dobre a ani fyzicky. Moje telo bylo takove ochable, srdce obcas zrychlene busilo, trepaly se mi ruce. Vcera jsem vypila dva medunkove caje, chvili sice trvalo nez jsem zabrala ale spala jsem az do rana. Myslela jsem, ze jsem se konecne vyspala a vse bude zase v poradku. Bohuzel se citim porad stejne. Byla jsem dnes na dlouhe prochazce cestou domu jsem citila, ze mam zase energii zpatky, ale po prichodu domu bylo zase vse stejne...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pocit únavy může dělat i nedostatek hořčíku, špatně fungující štítná žláza a celková nevyrovnanost metabolismu. Pokud stav bude trvat, žádala bych u obvodního lékaře vyšetření krve a moče, kde zjistí, jaký je stav těchto elementů.

hodnocení

2x

Tuhle otázku kladete o půl druhé v noci? Dejte si do pořádku biorytmus, souznění se dnem a s nocí. V noci se spí a ve dne, odpočatá, se žije. Rozházela jste si hormony, které řídí spánek a bdění. Chvíli to potrvá, ale jestli nechcete být trouskou, pak vytrvejte a vraťte svůj životní rytmus do normálu. *hej* V noci tělo odpočívá, doplňuje energii. Mozek se čistí a restartuje. Ve dne se žije. Ne opačně!

lucie*
hodnocení

1x

Novo Passit mě taky hned napadl,klidně zkuste.Taky bych zkusila sport,věřím tomu,že to pomáhá.Asi se Vám nebude chtít ale pokuste se nehaznat tu myšlenku.Jestli máte možnost běžte do přírody,třeba běhat,pokud se stydíte,běhejte jen tam kde nikdo není,udělejte si s toho rituál...nebo je rychlou chůzí někam na kopec.Vnímejte přírodu okolo,všímejte si běžných věcí,zvůků,odreagujete mysl.

Mě to vždycky pomohlo i když přinutit se nebylo lehké.Já si myslím,že člověk se musí přinuti,vzchopit,že léky to za něj neudělají (nebo neudělají vše)

hodnocení

0x

Já mám v tomto ohledu vynikající zkušenosti s Novo-passitem. Je bez předpisu; jedná se o výtažek z různých rostlin (hl. z mučenky). Pomáhá výborně a velmi rychle.

hodnocení

0x

Hezký den,

léčím se s depresemi,takže psychickou únavu znám velmi dobře. Mně nejvíc pomáhá spánek. Hodně se vyspat. A pak procházky se psem. Takže jít ven je dobrý nápad. A když na Vás padne únava a začnou se Vám zavírat oči,tak si normálně bez výčitek lehněte a spěte. Nakonec i v nemocnici jsme to měli tak,že nejprve byla nějaká terapeutická aktivita a pak jsme šli spát(v poledním klidu).

doplněno 07.07.18 13:02:

Nikc,na uzavřeném pavilonu jsem byla také. Když jsem byla hodně slabá po převozu z JIP,nechali mi otevřený pokoj celý den a mohla jsem spát a taky jsem celý den prospala. Ale jak jsem se trochu zmátořila,tak mi další dny pokoj zamkli stejně jako ostatním,co byli trochu schopni a vyhnali nás všechny na zahradu nebo do společenské místnosti a otevřeli až později. Ale po obědě jsme měli otevřeno vždycky i na uzavřeném i na otevřeném.Asi je to v každé léčebně jinak.

My ne. Když jsem byla na uzavřenem oddělení před 20 lety, tak nás v 6 ráno poslali dolů (spalo se nahoře) a museli jsme být dole až do včera. V té posteli v noci se nedalo ani spát. Vyndali několik dřevěných polinek, co drží matraci. Takže jsem "spala" jako v pytli. Tzn. nespala. Pak mě dali do otevřenýho pavilonu. A tam jsme mohli spát i po obědě. Tam to bylo celkově lepší.
Samozřejmě, že jsem se ozvala, ale moc to nepomáhalo. Nechtěly se se mnou bavit "sestřičky".
Divite se, že se se mnou sestřičky nechtěly bavit? Kdo by se s bláznem bavil? Až pak jedna "normální" mi to polinko teda nakonec dala no, ale s kecama.
Na vikend, když mě pustili, to nebylo o moc lepší. Máma mi celý víkend říkala, jak měla hrozného otce a i matku. Že za to můžou oni. Na klidu a léčbě to moc nepřidalo. Ani spánku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]