Nejste přihlášen/a.
Počítám, že je tam napsáno "severně od Beratu", i když je to dost naškrábáno. V Beratu a okolí se za 1. světové války bojovalo.
Zdravím, měla jsem na myslí toto:
Nicméně se dívám, že je to spíš pohřební služba, navíc v Tiraně (to jsem nějak přehlédla).
Je pravda, že Tirana byla až do roku 1920 poměrně malým a nijak významným městem (a to místo do ní ani nemuselo spadat), ale snad by tam spíš napsali, že se to nachází u Tirany.
To, že je tam napsáno "severně od Beratu"víš, knihu zemřelých jsi, počítám, viděl. Pokusil jsem se rozluštit onen řádek výš, čtu to jako "u Poska", ale nic toho jména jsem nedohledal. Google je k Albánii skoupý, ale ani podrobná mapa nepomohla. No, pořád jsi na tom líp než já, kde jsem u jednoho z prastrýců skončil u dědovy padesát let staré poznámky "zmizel v Rusku", kterou v téměř stejné kvalitě potvrdil i záznam ve výkazu ztrát .
@ildika: To, co je napsáno, je P, T, alespoň v podání tohoto písaře, vypadá jinak. Ovšem to je zcela nepodstatné, tyhle zápisy jsou evidentně dělané dodatečně, takže chyba mohla vzniknout při přepisu. Kde jste to místo dohledala? Mně se povedlo najít pouze Rruga Toska, což je ulice přímo v Beratu, skutečně vede severně. Ale místo, natož hřbitov jsem nenašel.
Jj, máte pravdu - já jsem zkoušela vyluštit pouze ty nápisy na kartě, kterou sem vložil tazatel. Zápis v knize zemřelých jsem neviděla. Podobu "Toska" jsem tak nějak spíše vydedukovala z toho, že je to známý albánský etnonym - obyvatelé jihu Albánie se nazývají Toskové (a názvy obyvatelstva se často odrážejí i v názvech sídel).
Hřbitov je zřejmě východně od Rruga Tosca, těsně nad (severně) Rruga Kondas. Co by to bylo jiného než hřbitov?
Jiný hřbitov je severně od centra města. Při Rruga Muzak Topla. Při zmenšení mapy se snadno objeví.
Něco mě zaujalo na rruga = (asi) ulice. Tak jsem se chtěla dozvědět víc o albánštině a s překvapením jsem našla informace o: Toska (zřejmě území) Toskové (obyvatelé toho území), toskičtina (jazyk). To zřejmě vnáší do pátrání po "Toska"mnoho dalších otazníků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.