Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč třeba teplé jídlo denně?

Od: milanp® odpovědí: 14 změna:

Slyšel jsem, že je zdravé mít alespoň jedno teplé jídlo denně. Z jakého je to důvodu? A musí to být oběd, nebo mohu místo toho teplou večeři a na oběd namazaný krajíc?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Asi odbornou odpověď neznám, ale vím, že když nemám teplé jídlo, nemám pocit sytosti. A pak sním všechno, co není přilepené nebo přibité. A sním toho opravdu spoustu, splácám páté přes deváté a pocit hladu mám stále.

72mona3*
hodnocení

1x

Tak to nevím, proč by to mělo být zdravé. Třeba teď v létě, kdyz si můžu vybrat, tak teplá jídla téměř vůbec nejím. Spíš saláty apod. Prostě na to není chut. Už samotným "spalovaním" potravy vzniká teplo, proč si ho ještě dodávat? *nevi*

pohanka*
hodnocení

1x

Mám to stejné, jako ,,babkazov,,. Musím si uvařit třeba i jen hustou polévku ze vší možné zeleniny a trošku zahustit lžící jíšky /mám stále doma v lednici doma udělanou/.

A když bych si udělala jenom vajíčka na různý způsob, tak nejsem prostě celá, nejsem najezená.

Ale dělejte, co Vám vyhovuje, poslouchejte svoje tělo, svoje chutě. Nemusí být pravda všechno, co si kde přečtete na internetu.

hodnocení

1x

Jinak třeba Maďaři v létě s oblibou jedí studené ovocné polévky (hruškovou třeba )

cicky
hodnocení

0x

Je to z toho důvodu, aby prodejcům energií neklesaly zisky.

hodnocení

0x

Úplně nutné to není - ale je pravda, že některé potraviny jsou tepelně upravené přinejmenším chutnější.

womanonly.cz/...

72mona3*

Tepelně upravené a teplé je rozdíl. ;)

Když piji teplý čaj nebo kávu, počítá se to do teplé stravy? Když jsem měla včera ptáčnice ohřáté od sluníčka, tak také?

Není to jen nafouklá bublina? Teplé jídlo nás nutí byt více v klidu, posedět a ne ho zhltnout za pochodu. V tom bych viděla to tajemství (vředů). V létě nemám tu potřebu mít teplé jídlo, víc si dávám třeba těstovinové saláty s masem. Moje tělo to tak chce. *nevi*

nikc2
hodnocení

0x
Asi kvůli trávení. Lepší je mít teplý oběd než večeři. Mám to vyzkoušený, že bez jednoho teplého jídla denně mám problém se žaludkem. Propagátoři raw stravy nejí teplé jídlo, jak ta bývalá Miss Houdová to propaguje. Ona taky žije v jiném státě, kde mají pořád teplo a jiné podmínky.

hodnocení

0x

Oběd nebo večeři? No, staré přísloví prav

Snídej sám. obědvej s přítelem a večeři dej svému nepříteli

No, docela by mne zajímalo, kdy a kde tohle rčení opravdu vzniklo.

V Evropě ve středověku jistě ne ..

Údajně má původ v Anglii - ale mně to vyhovuje taky.

Možná v Anglii, ale ne moc dávno.

fram
hodnocení

0x

Stravování lze řídit i podle typu. Já třeba bez masa a teplého ani ránu, mám za chvíli pocit, že umřu. A někdo je

spokojený se zdravým syrovým salátkem...:)

Test na metabolický tip drhorejsova.eu/...

energy-tcm.cz/...

rungo.idnes.cz/...

myprotein.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]