Nejste přihlášen/a.
Svůj momentální telefon mám dva roky, na moje o2 mám napsáno blokované automatické připojení k internetu v ČR, zemích EU i ostatních, internet v mobilu nikdy nepoužívám. Dnes mi přisla smska od o2, že jsem vyčerpala 95% dat a nabídka, že si mohu přikoupit další. Byla jsem z toho v šoku, protože opravdu internet nepoužívám a nikdy za ty dva roky se mi to nestalo. Volala jsem do o2 a řekli mi, že moderní telefony se někdy připojí i internetu samy, takže k čemu je ta blokace, to chtějí operátoři podvodně vydělat? Jediné, co mi nabídli, že p.o vyčerpání dat mi to už nepůjde. Je ale velmi zajímavé, že jsem internet nikdy nepoužila, jednou jsem to zkusila a okamžitě to napsalo připojení není možné, takže jak bych vyčerpala ta data.
Přidám ještě dodatečný dotaz,napadlo mě to, když druhýrádce napsal, že dává přednost starým telefonům. Mám jeeště taky starý, který se k internetu připojit neumí, tento nový jsem si kupovala prakticky kvůli fotografování. Můj druhý dotaz tedy zní, když simku přehodím, dalo by se tím Samsungem fotit bez simky, je tam vložena 16gb karta. Díky.
Pokud je v tom Samsungu operační systém Android, tak v něm je možné tzv. "mobilní data" úplně vypnout a telefon se tak bude moci připojit k internetu pouze přes wifi. Navíc např. T-Mobile nabízí úplné vypnutí mobilních dat přímo u nich, požadavek na toto vypnutí se sdělí operátorovi na infolince, nebo se navolí v hlasovém automatu.
Jak toto mají řešené v O2 netuším, možná by stálo za to zavolat na infolinku a informovat se o možnostech blokace mobilních dat
No vždyť jsem to psala, když jsem ho koupila, tak mi mobilní data vypli, mám to napsané i na moje o2a nikdy jsem nic nečerpala až dnes mi řekli, že se to někdy připojí samo a oni to neovlivní.
To se mi právě nějak nezdá. Pokud jsou mob. data vypnutá u operátora, tak by neměl proklouznout ani packet, dokud se znovu nezapnou. Buď vám nějaký operátor/prodejce na brigádě nakukal nějakou ptákovinu, nebo O2 provádí třeba telemetrii bez vědomí uživatele.
Tak si to blokněte u sebe v telefonu, Android to umí. Pokud tady napíšete přesný typ telefonu a verzi Androidu, určitě se tu najde někdo, kdo poradí přesný postup.
Tak jestli je tohle pravda, tak díky, simku si přendám do starého mobilu a bude pokoj, stejně tam je mnohé jednoduššía neotravuje mě to pořád aktualizacemi, u kterých musím na tom novém stále odklepnou později a to mi tam teď píše při každém otevřeníl
Je to již několik let starý problém, týkající se především operátorů. Pokud si u nich sami vysloveně nezakážete přístup k internetu, pak se klidně stane, že vám internet operátor sám aktivuje, bez vašeho vědomí, jako jakousi "službu." Je ale divné, že vám chodí oznámení i v případě, že internet nevyužíváte. V každém případě bych službu blokoval přímo u operátora a pokud by vám i později přicházela opakovaná upozornění nebo dokonce výzvy k zaplacení, stačí podat reklamaci a hlavně nic neplatit. Jde to na jejich triko. I takové společnesti se chovají jako "šmejdi."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.