Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Horečka po otevření zubu

Od: riviera odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, již 3. den mě bolí zub prášky nepomáhají možná tak 5 ibalginu najednou na 1 hodinu. Šlo to do dásně nad mzubem ,která mi natekla v zubu mam díru a dole v té díře kaz. S neskutečnou bolestí jsem šel k zubaři který mě vzal ( nemam svého zubaře a pohotovost nebyla otevřená) ten mi to propíchl až do dásně vytekla krev docela dost pak mi to nečim nastříkl a vyčistil vzduchem. Antibiotika mi dát nechtěl . Ta bolest polevila i když možná to je učinek dvou injekcí proti bolesti . Akorát ta dásen mi natekla možná víc nebo aspon před tim to napohled nebylo vidět a ted mam i oteklou tvář. měl jsem zimnici tak jsem vzal dva ibalginy a vypotil jsem se . Je mi o dost lépe ale když si měřim teplotu mám 38 takže si říkám že před tím vypocením jsem musel mít minimálně 39/40. je to v pořádku po takovém zákroku? a za jak dlouho to odezní ten otok a tak dále? pčemýšlím že si zajdu zítra ještě na pohoptovost . Na zubní a nebo na normální aby jsem dostal antibiotika co myslíte , má s tím nekdo zkušenost? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Na zubní pohotovost, měli by to vyčistit, v případě nutnosti rozříznout a dát drén. Antibiotika mi dali ihned. Též se mi to stalo po ošetření zubařem, druhý den svátek, dáseň natekla, horečka a tak jsem na tu pohotovost musela. Poradili mi navíc i doma ledovat, tak jsem přikládala na tvář co šlo a bylo v mrazáku (zmrzlá zelenina, plátek masa, pytlík s ledem..) Rozhodně netvrdím, že máte to samé, ale pokud to bude otékat, bolet a budete mít horečku, je tam zánět a na tu pohotovost si zajděte.

riviera
04.07.18 16:41
hodnocení

Děkuju

hodnocení

2x

Pravděpodobně došlo k zánětu, radši jděte na pohotovost. Ovšem zaujala mě věta - nemám svého zubaře. Snad v dnešní době to už není možné, to snad bych řešila v první řadě, mít doktora, zubaře a baby gynekologa. Víte, je takové přísloví - dejte do pořádku maličkosti a velké věci se vyřeší samy od sebe. Zamyslete se nad tím.

riviera
04.07.18 16:41
hodnocení

Dekuji

hodnocení

1x

Horečka signalizuje, že je třeba nasadit antibiotika, protože je v zubu a dásni zánět, který se sám nevyléčí. Určitě navštívit zubaře a začít to léčit. Pouze otevření zubu uleví, ale nevyléčí zánět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nateklá dáseň

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]