Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Víte něco o společnosti KRUK?

Od: hankas® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

sousedovi přišel dopis od společnosti KRUK,že má zaplatit dluh od Providentu.

Údajně si půjčku brala jeho žena v roce 2006,ale již několik let bydlí někde v USA,nebo Kanadě.

Někde jsem četla, že po třech letech je dluh promlčen. Je to pravda?

Děkuji za odpověď.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý den. Kruk je firma, která odkupuje dlužné pohledávky a pak je vymáhá po dlužnících. Provident měl dát vědět, že pohledávku prodal. Ale ať soused nedělá mrtvého brouka, ozve se jim a zkusí jim napsat nebo říct, že je pohledávka promlčená. Pokud oni doloží, že promlčená není, bude se s nimi muset domluvit na splátkách. Ale stává se, že tyto firmy odkoupí balík pohledávek od někoho a jsou mezi nimi i ty promlčené. A pokud si člověk nezjistí, zda dluh není promlčený a domluví si s nimi splátky, je to jakoby uznal dluh. Takže určitě komunikovat, namítnout v první řadě promlčení a vyčkat. Teprve pak se případně s nimi domluvit na splátkách.

doplněno 04.07.18 16:41:

Oni na splátky přistupují bez problémů. Ale jak říkám - než začne platit, ať namítne promlčení pohledávky. Pokud promlčená není, měli by mu doložit že to tak i je.

dluh
Pokud jsem dobře pochopil, tak dluh by musel uznat v době kdy nebyl promlcený aby se doba promlčení prodloužila. Otázkou je jestli je nebo není promlčený a jak měli jako manželé rozdělené jmění.

hodnocení

2x
Vymáhání pohledávek
http://kruk.cz/
---
Jinak jsem četla pouze malou část od společnosti Provident.
V kostce = dluh není promlčen, musí se zaplatit.
A ještě nemalé penále.
sebod*

Wampíku. Jak píšu jinde: dluh bude nejspíš promlčen. Nesmíš moc těm odpovědím v různých diskuzích věřit. Velice často je píší zaměstnanci těch společností, které peníze půjčují či vymáhají. A ti opravdu nenapíši, že dluh je již promlčen.

Sebodko,díky za info.
Já tomu moc nerozumím :-D
Takže jsem napsala to,co jsem vyčetla.

jay*
hodnocení

2x

Moment, moment ... prisel ten dopis Doporucene? Na jmeno te pani ktera je "kdesi za morem?" Kdybych byla tim panem ktery dopis dostal, tak bych se vubec nehlasila. Podle toho co jsem videla na Internetu, je to Polska firma. Hledala jsem tedy informace o vyse zminene firme v Polstine. Nasledujici je Google preklad do Cestiny:

Plán se dostat z dluhu ve čtyřech krocích (podle clanku psaneho o firme Kruk Polskym pravnikem)

KROK ONE - nereagujte na žádný dopis a kroky sběratele dluhů,

DRUHÝ KROK - nevěřte te neprijemne zprave a nekontaktujte KRUKA, dokud neuděláte nic, nemohou nic dělat, protože o vás vůbec nic neví.

TŘETÍ KROK - Mate-li opravdu dluh, vyřizujte si libovolný dluh sami, ve všech splátkách, bez dodatečných nákladů a mejte kontrolu nad svymi finančními prostředky. Nejlepší je zaplatit přímo bankovnímu účtu věřitele a jednat primo s veritelem, bez udavani nejakych dalsich informaci.

POZNÁMKA: - pokud nesouhlasíte s dluhem, pravděpodobně tam není. Nezáleží na tom, co napsal dlužník.

Treti krok se pana netyka. Mimo jine, vyse uvedena firma se rada obraci na seniory, kteri se casto s nimi spoji a zacnou jim davat o sobe informace. ktere firma je dale vyuzijei. Budou tedy vedet, ze pan bydli na te adrese na kterou dopis poslali a jine informace, ktere drive nevedeli (dluh byl jeho zeny?) Nazev firmy je docela usmevny, ovladate-li Anglicky jazyk ...Kruk = Podvodnik :))

Je jiz pozde, ale jakokoliv posta adresovana jeho (byvale) zene by mela byt vracena na postu s preskrtnutou adresou a poznamkou "adresat neznamy".

hodnocení

On dostal nějaký papír,kde má asi měsíční splátky,ale penále tam nikde uvedené nemá,což je mi divné.

sebod*
hodnocení

0x

Hankas. Domnívám se ( pouze domnívám !), že dluh je již promlčený. Obecná lhůta na promlčení jsou tři roky, jestliže v této době dlužník podepíše uznání dluhu (většinou formou nového splátkového kalendáře), tak od té chvíle začne běžet promlčecí lhůta deset let. Jak už tady napsala Kapička, kamarád ať si vyžádá od nich kopii dokladu, kde došlo k uznání dluhu. Jestli to nepošlou - mají smůlu a asi to pouze na toho Tvýho kamaráda zkoušejí.

lidkaka*
hodnocení

0x

Ahoj, mě by docela zajímalo, zda je někdo u společnosti Kruk zaměstnán. A pokud ano, jak jste tam spokojeni? Oni teď nabízejí nějaké volné pozice, tak o tom docela uvažuju. Díky za každý info :)

hodnocení

0x

K tomu promlčení. Není rozhodující, kdy byl úvěr sjednán, ale kdy byl splatný. A to ještě 3 roky být nemusí.

bwd
hodnocení

0x

Zdravím všechny,

společnost KRUK se zabývá vymáháním pohedávek, v mnohé řadě i promlčených. Pokud někomu z vás od ní dojde dopis, že něco dlužíte, v první řadě si zkontrolujte první datum splatnosti původního dluhu, to je, ke kterému dni jste měli PUVODNÍMU věřiteli poprvé dluh platit. Pokud je to datum starší tří let, dluh je promlčený - pokud tedy nemáte podepsané uznání dluhu, tak je to 10 let od podpisu uznání.

Sám jsem teď měl s touto firmou kvůli X let starému dluhu spor, který skončil až u soudu a s návrhem na uvalení exekuce na mou osobu. Od převzetí dopisu (fyzického převzetí návrhu na vydání platebního rozkazu) máte 10 dnů, aby jste podali odpor s následující námitkou, že dluh je promlčený. Nebojte si v tomto případě vzít právníka, jelikož promlečení dluhu soud uzná, a i náklady na Vašeho právníka platí žalující, v tomto případě společnost KRUK.

Pokud by tu někdo namítal, že dluhy se platit musí, ano, měly by, ale původnímu věřiteli a ne vymahačským agenturám, která podobné pohledávky skupují za pár korun a žalují jako na běžícím páse.

V příloze zasílám rozhodnutí soudu.

Víte něco o společnosti KRUK?

hodnocení

0x

euro.cz/...

Zadat na google : promlčení dluhu ... je tam spousta odkazů!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]