Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nač potřebuje zaměstnavatel rodný list zaměst

Od: pavla* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

prosím nač potřebuje rodný list zaměstnance?

Děkuji,

Hanka

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud by připravoval rozvod ( jak zmínil ben ) pak by si spíše okopíroval oddací list. Ten je třeba soudu doložit, ne rodný list. U rodného listu bych se spíš obávala, aby si nevzal nějakou půjčku o které nevíte. Jestli tedy nemáte dobré manželství a ten rozvod visí u vás ve vzduchu...Zaměstnavatel rozhodně nemá právo požadovat rodný list po nikom, to je nesmysl který manželovi nevěřte. My zde také jen spekulujeme.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, řekl bych, že ho nepotřebuje a nemá důvod ho vyžadovat. O jakou pracovní pozici se jedná? OP nestačí? Zdravím!

doplněno 04.07.18 12:25:

pavla, martina, hanka - to je nějaký nesmysl. Pokud jde o Váš rodný list, tak určitě a pokud jde o rodný list manžela, tak vlastně také, protože má všechny potřebné doklady vystavené (navíc, česky nebo slovensky psaný rodný list bude cizí firmě k ničemu).

doplněno 04.07.18 12:45:

pavla, martina, hanka - se svým rodným listem ať si manžel dělá co chce, ale Vy mu svůj nesvěřujte.

Celé je to podivné. Toť vše.

hodnocení

0x

Na nic - ale zajímalo by mě jeho vysvětlení.

martina*
hodnocení

Dobrý den,

děkuji Vám za velmi rychlou odpověď.

Manžel je na velmi vysoké pozici v zaměstnání, je příslušníkem SR se slovenským pasem a státním občasntvím ve SR, s trvalým pobytem v ČR a pracovním povolením v ČR, pracuje pro kanadskou firmu a na své pozici má na straosti mnoho států. Tvrdí mi, že to potřebuje pro zaměstnavatele kvůli rozšíření působnosti po Evropě...

Vzhledem k tomu, že pravděpodobně uvažuje o rozvodu, nejsem si důvodem užití rodného listu jistá.

Velmi děkuji za Vaši odpvoěď, s úctou,

Hanka

hodnocení

0x

@martina - Vzhledem k tomu, že pravděpodobně uvažuje o rozvodu, nejsem si důvodem užití rodného listu jistá.
On nemá rodný list dostupný, že by si musel vymýšlet požadavek zaměstnavatele?

pavla*
hodnocení

Dobrý den,

moje otázka vznikla, jelikož jsme náhodou viděla jak vybírá rodný list ze složky dokumentů a to tam byl uložen již 20let... mno napadá mě jen že "něco plánuje"..., proto se ptám... děkuji

děkuji za velmi rychlou odpověď... i mě by zajímalo proč to potřebuje, ale odpověď manžela byla, že jej potřebuje kvůli rozšíření kompetencí.

Je příslušník SR se státním občasntvím SR, trvalým pobytem v ČR kde platí daně, pracuje na velmi vysoké pozici pro kanadskou firmu a má na starosti obchod v některých státech Evropy. Prý to potřebuje pro polskou pobočku z důvodu rozšíření působnosti a pravomocí.

Děkuji za Váš čas, s úctou,

Hanka

pavla*
hodnocení

Dobrý den,

okopíroval si a zároveň odvezl z domu ssebou pouze svůj rodný list a okopíroval si i pas. Pas ovšem ssebou musí nosit. Jedná se mi pouze o to, proč ten rodný list... odpověď od manžela nedostanu.

Děkuji Hanka

ben®

O doklady svého manžela se nemusíte starat (patrně je dospělý a ví co dělá). Jestli se chcete zeptat, jestli připravuje rozvod, tak je to dost pravděpodobné (pravděpodobnější, než požadavek zaměstnavatele). Když Vám uspokojivě neodpoví manžel, tak internet také ne.

hodnocení

0x

@pavla - okopíroval si a zároveň odvezl z domu ssebou pouze svůj rodný list a okopíroval si i pas
No a? Jsou to jeho osobní doklady - a promiňte, vám do nich nic není.

PS - Proč střídáte jména?

alena350*
hodnocení

0x

Zadost o obcanstvi CR?

Jinak netusim, kdo jiny krome statnich instituci muze rodny list chgit...

pavla*
hodnocení

Dobrý den.

Chtěla jsem, spíš doufala, že to opravdu k manželově práci je nutné a že se mi eventuelní příprava rozvodu vyhne... Jak pošetilé. V tmot případě bych pravděpodobně měla vyhledat právníka aby mi vysvětlil jak momentálně postupovat... Nebo se mohu obrátit s prosbou o prvotní radu na Vás?

Velmi děkuji za Váš čas,

Hanka

iz*

K podání návrhu na rozvod není potřeba rodný list → k rozvodu by bylo nutné doložit oddací list. Podle našich předpisů k ničemu rodný list nepotřebuje ani zaměstnavatel. I mne napadá jenom žádost o občanství ČR nebo půjčka.

pavla*
hodnocení

O občanství žádat nebude, vyhovuje mu jak to momentálně je. Hodně cestuje a vlastní nemovitosti i na Slovensku, tudíž nemá důvod něco měnit. V současné době je to i pravděpodobnější, jelikož by se mohl ihned vrátit zpět na Slovensko bez vyřizování jakýchkoli dalších dokumentů.

Co se týče rozvodu, pouze mě to napadá vzhledem k manželově chování a posunům na účtu které mě poněkud překvapily. A ano, je víc než dospělý. Moje otázky vyplynuly pouze z již zmíněných důvodů a nevhodně odeslaného emailu:) který mi nebyl určen.

Pouze na vysvětlení: Jméno mám jedno - Hanka. Píše mi to kamarádka Pavla, jelikož mám zlomenou ruku a ťukání je pro mě momentálně opravdu dost komplikované:)

Děkuji, Hanka

hodnocení

0x

Za celý život ho na mně žádný zaměstnavatel nechtěl, není k tomu důvod, nechápu to.

pavla*
hodnocení

Děkuji za všechny odpovědi,
Hanka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]