Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím nač potřebuje rodný list zaměstnance?
Děkuji,
Hanka
Pokud by připravoval rozvod ( jak zmínil ben ) pak by si spíše okopíroval oddací list. Ten je třeba soudu doložit, ne rodný list. U rodného listu bych se spíš obávala, aby si nevzal nějakou půjčku o které nevíte. Jestli tedy nemáte dobré manželství a ten rozvod visí u vás ve vzduchu...Zaměstnavatel rozhodně nemá právo požadovat rodný list po nikom, to je nesmysl který manželovi nevěřte. My zde také jen spekulujeme.
Dobrý den, řekl bych, že ho nepotřebuje a nemá důvod ho vyžadovat. O jakou pracovní pozici se jedná? OP nestačí? Zdravím!
pavla, martina, hanka - to je nějaký nesmysl. Pokud jde o Váš rodný list, tak určitě a pokud jde o rodný list manžela, tak vlastně také, protože má všechny potřebné doklady vystavené (navíc, česky nebo slovensky psaný rodný list bude cizí firmě k ničemu).
pavla, martina, hanka - se svým rodným listem ať si manžel dělá co chce, ale Vy mu svůj nesvěřujte.
Celé je to podivné. Toť vše.
Dobrý den,
děkuji Vám za velmi rychlou odpověď.
Manžel je na velmi vysoké pozici v zaměstnání, je příslušníkem SR se slovenským pasem a státním občasntvím ve SR, s trvalým pobytem v ČR a pracovním povolením v ČR, pracuje pro kanadskou firmu a na své pozici má na straosti mnoho států. Tvrdí mi, že to potřebuje pro zaměstnavatele kvůli rozšíření působnosti po Evropě...
Vzhledem k tomu, že pravděpodobně uvažuje o rozvodu, nejsem si důvodem užití rodného listu jistá.
Velmi děkuji za Vaši odpvoěď, s úctou,
Hanka
Dobrý den,
moje otázka vznikla, jelikož jsme náhodou viděla jak vybírá rodný list ze složky dokumentů a to tam byl uložen již 20let... mno napadá mě jen že "něco plánuje"..., proto se ptám... děkuji
děkuji za velmi rychlou odpověď... i mě by zajímalo proč to potřebuje, ale odpověď manžela byla, že jej potřebuje kvůli rozšíření kompetencí.
Je příslušník SR se státním občasntvím SR, trvalým pobytem v ČR kde platí daně, pracuje na velmi vysoké pozici pro kanadskou firmu a má na starosti obchod v některých státech Evropy. Prý to potřebuje pro polskou pobočku z důvodu rozšíření působnosti a pravomocí.
Děkuji za Váš čas, s úctou,
Hanka
Dobrý den,
okopíroval si a zároveň odvezl z domu ssebou pouze svůj rodný list a okopíroval si i pas. Pas ovšem ssebou musí nosit. Jedná se mi pouze o to, proč ten rodný list... odpověď od manžela nedostanu.
Děkuji Hanka
O doklady svého manžela se nemusíte starat (patrně je dospělý a ví co dělá). Jestli se chcete zeptat, jestli připravuje rozvod, tak je to dost pravděpodobné (pravděpodobnější, než požadavek zaměstnavatele). Když Vám uspokojivě neodpoví manžel, tak internet také ne.
Dobrý den.
Chtěla jsem, spíš doufala, že to opravdu k manželově práci je nutné a že se mi eventuelní příprava rozvodu vyhne... Jak pošetilé. V tmot případě bych pravděpodobně měla vyhledat právníka aby mi vysvětlil jak momentálně postupovat... Nebo se mohu obrátit s prosbou o prvotní radu na Vás?
Velmi děkuji za Váš čas,
Hanka
O občanství žádat nebude, vyhovuje mu jak to momentálně je. Hodně cestuje a vlastní nemovitosti i na Slovensku, tudíž nemá důvod něco měnit. V současné době je to i pravděpodobnější, jelikož by se mohl ihned vrátit zpět na Slovensko bez vyřizování jakýchkoli dalších dokumentů.
Co se týče rozvodu, pouze mě to napadá vzhledem k manželově chování a posunům na účtu které mě poněkud překvapily. A ano, je víc než dospělý. Moje otázky vyplynuly pouze z již zmíněných důvodů a nevhodně odeslaného emailu který mi nebyl určen.
Pouze na vysvětlení: Jméno mám jedno - Hanka. Píše mi to kamarádka Pavla, jelikož mám zlomenou ruku a ťukání je pro mě momentálně opravdu dost komplikované
Děkuji, Hanka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.