Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
s přítelem jsme se rozešli, od dubna bydlíme zvlášt. Se mnou žije naše dcera, kterou si uplatňuje ex. Soud ohledně dohody o dítěti máme ale až koncem července. Jak je to s odpočtem na dítě? Kdy mám nárok, zatím si odpočítává ex a nemůžu z něj dostat prohlášení, abych mohla já. Děkuji
0x
Dohodněte se s ním. Slevu na dítě může uplatňovat ten, s kým dítě žije ve společné domácnosti. Mohla byste sice změnu oznámit jeho mzdovce, ale dohoda by podle mne byla rozumnější.
doplněno 03.07.18 14:56:
Jestli Vám záleží na prospěchu Vaší dcery, měli byste se naučit spolu dobře vycházet a komunikovat nebo se dohodnout o podstatných věcech.
Rozchodem ani soudem to nekončí, za dítě budete stále odpovídat oba dva. Dcera má právo na Vás oba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.