Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpočet na dítě

Od: pidalka odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

s přítelem jsme se rozešli, od dubna bydlíme zvlášt. Se mnou žije naše dcera, kterou si uplatňuje ex. Soud ohledně dohody o dítěti máme ale až koncem července. Jak je to s odpočtem na dítě? Kdy mám nárok, zatím si odpočítává ex a nemůžu z něj dostat prohlášení, abych mohla já. Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Dohodněte se s ním. Slevu na dítě může uplatňovat ten, s kým dítě žije ve společné domácnosti. Mohla byste sice změnu oznámit jeho mzdovce, ale dohoda by podle mne byla rozumnější.

doplněno 03.07.18 14:56:

Jestli Vám záleží na prospěchu Vaší dcery, měli byste se naučit spolu dobře vycházet a komunikovat nebo se dohodnout o podstatných věcech.

Rozchodem ani soudem to nekončí, za dítě budete stále odpovídat oba dva. Dcera má právo na Vás oba.

pidalka
hodnocení

dohoda není možná, nereaguje. Soud máme až na konci července, takže asi budu muset počkat na rozhodnutí. Podali jsme společnou dohodu ohledně dítěte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]