Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proplacení prázdnin

Od: stanislava* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, vážený pane, chtěla bych se zeptat : můj pracovní poměr jako učitelka na ZŠ končí 31.7.2018.

Na výplatnici mám uvedeno 20 letošní a 12 dní loňské dovolené. Prosím, na co mám nárok a budu mít něco v červenci zaplaceno? Děkuji za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Za letošní rok podle mne máte nárok na sedm dvanáctin roční výměry dovolené, což při výměře 40 dnů odpovídá 23,5 dnům dovolené. Plus k tomu nevyčerpaných 12 dnů z loňského roku. Červenec má 20 pracovních dnů plus dva placené svátky.

Tzn., že za červenec budete mít zaplaceny dva svátky a vyčerpáte 20 dnů dovolené. Zbylých 15,5 dne dovolené by Vám měl zaměstnavatel proplatit spolu s poslední výplatou po skončení zaměstnání.

Jenom nerozumím tomu údaji z výplatnice »20 dnů dovolené« → to by podle mne platilo v případě, že by zaměstnání skončilo 30. června. (Napadá mne jen chybně zadaný údaj do mzdového programu.)

stanislava*
hodnocení

Dobrý den,

původní pracovní smluvu z 19.9. 2016 jsem měla uzavřenou do 30.6.2018, ale na poslední chvíli, minulý týden, mi pan ředitel smlouvu prodloužil do 31.7.2018.

To znamená, že budu mít zaplacen červenec aa ještě mi bude zbývat nějaká stará dovolená?

Změnilo se původní vedení školy, nový pan ředitel mi sdělil, že se mnou bude počítat od nového školního roku, zřejmě od 1.9.2018.

Děkuji za odpověď.

iz*
hodnocení

0x

Podle Vaší reakce soudím, že ve výplatnici za květen ještě byla letošní dovolená uvedena podle původní smlouvy, změna se zřejmě projeví až ve výplatnici za červen, kterou byste měla obdržet v červenci.

V první odpovědi jsem si to zjednodušila.

Přednostně budete čerpat "starou" dovolenou, teprve po jejím dočerpání naváže letošní. Na počtu dní to nic nemění, celkem v červenci vyčerpáte 20 dnů (12 z loňska + 8 letošní) dovolené, k tomu budete mít dva zaplacené svátky a zbytek dovolené musí zaměstnavatel proplatit.

Jestli budete nastupovat až 1. září, budete se muset na srpen přihlásit u své zdravotní pojišťovny a sama si uhradit zdravotní pojištění (1.647 Kč) za srpen. Nebo by – kdybyste se v srpnu na pár dnů zaevidovala na ÚP – uhradil zdravotní pojištění stát. Škoda, že pan ředitel smlouvu neprodloužil rovnou do konce příštího školního roku → to byste teď nemusela nic řešit.

Dejte si pozor při uzavírání nové smlouvy. 1. září letos připadá na sobotu, ale smlouvu lze uzavřít hned od 1. září i v takovém případě. Pokud byste smlouvu uzavřela až od 3. září, přišla byste celkem o dvě dvanáctiny (40 : 12 × 2 = 6,5) roční výměry dovolené → za srpen i za září.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]