Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Začít podnikat a začáteční podpora od pracáku

Od: lucie80 odpovědí: 2 změna:
Dobrý den skončila jsem insolvenci jsem jsem zaplatila dluh mi vznikl vyplácení manžela a chtěla bych začít v mém oboru konečně podnikat Našla jsem díru ve svém oboru jsem vyučená cukrářka a chtěla bych se zeptat zda můžu dostat začáteční podporu na podnikání nebo pomoc od pracáku na rozjezd. Jsem zaměstnána už celých deset let pořád furt. A chtěla bych k tomu začít podnikat. Na koho bych se měla obrátit nebo kde se pořádně zeptat nebo kdo by mi mohl poradit jak a kde tohle to vyřídit Děkuju moc

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jste zaměstnaná, tak přes Ú.P. to nepůjde - nesplňujete podmínky (viz odkaz). Zdravím!

prispevky.cz/...

iz*
hodnocení

0x

Dluh jste splatila celý, nebo jenom část a zbytek Vám soud prominul?

Jestli jde o ten druhý případ, měla byste vědět, že za určitých okolností může soud povolené oddlužení zrušit i několik let zpětně, a počítat i s touto možností.

Začít byste měla nastudováním živnostenského zákona a předpisů vztahujících se k zamýšlenému oboru podnikání (včetně hygienických předpisů).

Dále byste se měla seznámit se zákoníkem práce a s oboroem působnosti svého zaměstnavatele. Zaměstnavateli totiž nesmíte konkurovat. Tzn., že pokud zaměstnavatel působí ve stejném oboru, v jakém chcete podnikat, potřebovala byste předem jeho písemný souhlas.

Doporučila bych si našetřit, sepsat podnikatelský záměr, udělat si analýzu a teprve potom začít uvažovat o tom, že se pustíte do podnikání. Začít po skončení iunsolvence sháněním případné dotace mi nepřijde jako šťastný začátek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]