Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podrážděný krk náhrada antibiotik

Od: codelat odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,mam takový problém.Byla jsem nemocná a mám úplně doniceny krk od kašle. Už teda nekaslu,ale pořád mě bolí v krku.Kdyz si dám lék od bolesti v krku, zabere, ale ne úplně. Potřebovala bych antibiotika, ale budou státní svátky, navíc máme před dovolenou a já nemám čas pro ně jit. Je něco, čím bych je mohla nahradit? (Co by na ten krk bylo stejně účinné?) Jestli o něčem víte, napište. Budu moc ráda. Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jde o to, zda máte krk podrážděný od kašle, nebo zda máte např. zánět mandlí čili angínu nebo zda máte zánět trachei- trubice mezi krkem a plícemi. Pokud jde o zánět, tak musí posoudit lékař, zda nasadit antibiotika. Pokud máte i teplotu a jiné potíže, tak bych neotálela a lékaře navštívila práve proto, že jedete na dovolenou. Pokud jde jen o podrážděný krk od kašlání, pak je možné zkusit cucací pastilky Strepsils, Tantum verde, nebo nějaký spray, poradí v lékárně. Je možné též utišit sliznici třeba kapkami Stoptusin. Dále nějaké bylinky nebo kloktání. I cucání Panthenolu tablet může pomoci. Ovšem pokud jde o nějaký hnisavý proces, bez antibiotik to nezvládnete.

m123*
hodnocení

2x

Zkuste cucat kandovaný zázvor.

fram
hodnocení

0x

Jestli máte v krku vira, antibiotika vám nepomohou. ntm.cz/...

HORKÝ ZÁZVOROVÝ ČAJ s citrónem a medem (a vyležet)

Počet porcí: 2*zdravi*Doba přípravy: Do 30 minut*zdravi*

Ingredience*zdravi*Kořen čerstvého zázvoru Citrón Med

Příprava

Příprava tohoto čaje je velmi jednoduchá. Na struhadle nahrubo nastrouháme kořen zázvoru - asi na 2-3 čajové lžičky /podle požadované síly chuti. Zázvor přesypeme do litrové konvice či džbánku a zalijeme vařící vodou (je vhodné použít papírový filtr - sáček, do kterého zázvor pro vyluhování vložíte a pak jednoduše vyndáte). Necháme asi 15 minut louhovat a poté přidáme šťávu z poloviny citrónu. Dle chuti přidáme do mírně vychladlého čaje med. Na co si dát pozor: nepředávkujte zázvor, čaj na jazyku chutná jemně, ale v útrobách silně prohřívá. Když kupujete zázvor, podívejte se důkladně na všechny záhyby - jestli někde není plíseň / světlá nebo zelená/. Med nepřidávejte do vařícího čaje, protože všechny jeho drahocenné živiny se pak ničí. Nechejte čaj trochu zchladnout. Pozor! Nepijte čaj i s kousky zázvoru - jeho šťáva prohřívá, ale kousky se vyznačují takovou silou, že mohou popálit žaludeční stěnu. Čaj prohřeje celý organismus, má jemně povzbuzující účinky, mnoho zdraví prospěšných látek a pročišťuje organismus. Povzbuzuje chuť k jídlu.

codelat
hodnocení

Měla jsem obycejnou virozu a ta se vylecila, nemam teploty, nic akorat me boli v krku, ale vir v krku urcite nemam (Poznam to podle toho, jak to boli. Ta Bolest je jina.) Spis si myslim, ze jsem si do krku zanesla nejaký zanet z toho, jak jsem predtim kaslala. Ale je to maly zanet, tak jsem si rikala, jestli by to neslo vyresit i bez antibiotik.

iz*

Přes internet Vás nikdo nevyšetří. Zajděte do lékárny a poraďte se alespoň s magistrou. Ovšem návštěva lékaře by byla lepší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]