Dobrý večer, píšu za kamarádku,nemá kde se svěřit (kromě nás,pár známých),chce pohled a názory od jiných,nebo co jsou na tom podobně. Kamarádka má přítele,asi šest let. Mají rok a půl letou holčičku. Přítel si ji dost "upoutal". Ona po porodu dost rozhozená, přecitlivělá. Přítel vše doma řídí,i její život. O dcerku se stará jen ona sama, jelikož přítel přijede z práce a zalehne k jídlu,notasu a čau. Jídlo musí být akorát teplé a včas na stole. Kamarádka dostane vždy vynadano i za nahnilou kuličku vína v lednici. Kamarádka vše precizně od té doby kontroluje a každý den se bojí,co zase přijde. Jsou to kraviny,ale pořád se sčítají. Co ona navrhne,on zavrhne. Vše je podle něj. Od jídla po plány na výlet. O malou se nestará, jelikož on chodí do práce,ona je přece od toho,aby se starala. Vyčítá ji,že malá k němu nechce. Vrcholem jsou jeho výlevy cholerické,když se něco nedaří, stačí,že nemůže něco najít, křičí na ni,že je to jeji chyba atd.,když se něco rozbije-mikrovlnka,může za to ona,je to její vina,vše zničí,tím mu zničí den,je neschopná,pak křičí i na malou, jelikož u toho brečí,ať drží hubu,že je to spratek rozmazlenej. Jeho i fyzické výlevy,jednou na ni plivnul,pak ji za něco priprasknul dveřmi do lednice.. nedávno na ni vyjel,kvůli tomu tomu,že vyndala malé jinou misku,do které ji nabíral jídlo...ona rekla-ja vyndala tuhle,ale to nevadí,dej jídlo,do které to nabiras..on totálně vystartoval,co dělá za scény,že malá zase nebude chtít k němu,kdyz to takhle řeší..ona nechápala,Nápravník na ni a zařval, nejraději bych ti rozkopal ten tvůj zkurvenej ksicht..odešel,nadával a ještě zařval,priste ti ji fakt napalim. Po těchto estrádách přijde večer,kdy div nebrečí a omlouvá se jí,že se chová hrozně,že ona je nejlepší ženská na světě,jak ji miluje..když ona začne,jak ji ubližuje,jak jí to bolí...on hned,noo,tak jsem nejhorší na světě,pak začne,jak to myslí ale vše dobře a jak se snaží pro rodinu a ona se k němu nemá,tím má málo lásky a vyjede...za tu poslední scénu se ani nemluvil..když jde kamarádka k doktoru třeba,on hlídá..píše ji pořád,kdy už dorazí...pak se chválí,jak to zvládnul..ale když ona řekne,že by si chtěla jít sednout někam s holkama,řekne jí..tobě snad něco chybí?to dělají holky v pubertě.. nepotřebuješ nikam chodit...koupili byt,on šetří,vše předělávají a ona nemá skoro žádné peníze.ona nakupuje potraviny a říká,co může jíst a co ne..opět se pak omlouvá a má strach,aby ho neopustila,ale opět slovy...chceš snad rozvrátit rodinu?pokud ona si stoupne a řekne,na mě řvát nebudeš, zařve,to teda budu,nebo mě chceš nasrat?!jeho pohled asi nemusím u toho popisovat..ona by ho nejradsi teď opustila,nebo vypadá to,že to už myslí vážně,ale zjistila,že je těhotná čerstvě..co my ji radíme,nebudu vypisovat. Prosím o vaše názory,dám přečíst.(jeho výčitky atd.jsou fakt někdy brutální).nemůže ani nikam jet autem s malou a kamarádkou..atd.,chodí jen na hřiště za barák... děkuji
Dobrý večer. V takovém vztahu se bude jen trápit. Proč by se měla nechat dávat ponižovat atd.? Je svéprávná, není přítelův majetek a toto není ani zdravé ovzduší pro dítě. Ať si zařídí život po svém, takový vztah odnese její psychika a špatně se z toho bude dostávat. Ani to, že čeká další dítě, jí k lepšímuu životu s tímto chlapem nepomůže. To není vztah ve kterém je šťastná a spokojená. Pokud za něj chce ještě bojovat, ať navrhne společnou návštěvu u odborníka na rodinné problémy. Někdy rodinné terapie mohou pomoci...Pokud chybí ochota z druhé strany cokoliv pro vztah udělat, aby se zlepšil a přítel se zamyslel a uvědomil si své chyby, pak bych to ukončila a žila si svůj život bez chlapa, který si ji neváži a nerespektuje ji. To si musí rozhodnout ona sama a už to neodkládat!
Kuřátko, myslíte to sice dobře, ale takhle kamarádce nepomůžete (cizí názory k ničemu nejsou). Vezměte ji k odborníkům → poradna pro manželství a mezilidské vztahy, Bílý kruh bezpečí, občanská poradna apod. → tam jí pomohou získat náhled a pokud se rozhodne situaci řešit, pomohou jí.
A podle mne nebylo dobré čekat "kvůli těhotenství". Situaci je potřeba začít řešit co nejdříve.
Paní hlavně neničí život jen sobě (když jí dělá ten nasilnicky zájem dobře, tak je dospělá, může si užívat, jak chce), život ničí hlavně svým dětem. Život v takové rodině je doživotně psychicky poznamená. To starší dítě už je asi částečně ztracené, ale to nenarozené ještě může vyrůstat normálně. Takovéhle matky nechápu. Na jednu stranu tvrdí, jak svoje děti milují, zemřely by pro ně a blabla. Jsou to jen kecy, když je ani nezkusi ochránit před vyrustanim v nasilnicke rodině. Psychicky je to zničí. Pak se bude divit, že její syn už v 18 sedí v kriminale, když ona ho tak milovala a dala mu "všechno", a proč si její dcera už ve 13 našla přítele, co jí bije a sexuálně zneužívá a se kterým doufá, že co nejdřív uteče z domu.
nikc2
Dala bych vám bod. Zřejmě paní to samé viděla nebo podobně u svých rodičů a poznamenalo ji to tak, že to opakuje. Nic jiného lepšího třeba nepoznala. Některé ženy si nedají říct, bohužel. Můžete jim to říkat horem dolem. Ještě si pomyslí či řekne, že jsou chlapi horší a že měla horšího, řekne. A bude s ním dál. Hlavně, že má chlapa a není sama.
nikc2
Kdyby jsme byli na světě 150 let, tak s ním bude 120.
nikc2
Kdyby jsme byli na světě 150 let, tak s ním bude 120 nebo dokud ji nezničí.
Měla jsem "hodné" kamarádky. Radily mi rozvést se. Ale neuvažovaly o tom,kde budu s dvěma dětmi bydlet. Jeden chlapec byl těžce postižený. Dům patřil manželovi. Jediná možnost byla odejít k psychotické matce do bytu nevhodného pro děti. Proto si dovolím radu: pozor na nevhodné rady. Ještě dovětek pro lidi, kteří by mi chtěli napsat, že jsem byla blbá, když jsem měla takového manžela. On se choval dobře celkem čtyři roky. Pak ze dne na den nastalo peklo od tyrana.
iz*
@Marfusa: Máte pravdu → pozor na nevhodnou radu Marfusy!
V případě domácího násilí a manipulace není nač čekat (vzpomeňte si na Simonu Monyovou). I azylový dům, kde lze získat potřebný náhled, odstup a pomoc s řešením "neřešitelné" situace, bude lepší, než vystavovat sebe a dítě násilí!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.