Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba do neměcka - špatně?

Od: zuhud® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, asi jsem zvorala platbu do Německa. Posílala jsem kamarádce 15 Euro. Dostala jsem od ní číslo začínající DE86 a pak ještě dalších 18 čísel. Bez mezer jsem to všechno nasypala do čísla účtu proti strany a zautorizovala. Platba sice je odečetena, včetně poplatků, ale to je asi špatně, že? *plac*Mám fio, ale co má ona, jsem nebyla schopná rozluštit (číslo banky, číslo jejího účtu).

To je asi chyba, že? To napsat vše do jednoho. Nemáte s tím prosím Vás někdo zkušenost?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate*
hodnocení

2x

Jestli jste zadala platbu spatně a účet neexistuje,cca za 4 dny se vám peníze vrátí spátky na účet,poplatky ne.

hodnocení

2x

Jestli jste zadala cely IBAN tak je vse v poradku.Napr.DE86 je cislo banky ,ostatni je konto.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

ve fio mas u cisla uctu protistrany zeleny otaznicek, tak se podivej jestli si to poslala dobre, das europlatbu nebo zahranicni platbu a tam uz to najdes

hodnocení

0x

Pro platby do zahraničí se používá IBAN, což je kód kde je číslo účtu, kód banky a kód země.

Takže pokud jsi napsala IBAN správně, tak se nemáš čeho bát.

hodnocení

Jo, ale jak to IBAN poznám? To bylo sesypané v jednom řádku na fotce: začíná to DE86 a nad tím bylo napsáno IBAN a pak jdou čísla (18 čísel) nad kterými je napsáno BLZ = Bankleitzahl - kód banky a pak o kousek dál je nad těmi čísly napsáno Konto-Nr. To vím, že to je číslo konta. Ale neumím najít jaké je předčíslí banky a odkud je číslo konta. A tak jsem to při zadávání platby (europlatba) dala vše dohromady i s tím DE86 a těch dalších 18 číslic. Vše jsem dala bez mezer do řádečku, kam se mají peníze zaslat. Jenže jsem nenašla žádnou německou banku s předčíslím 6729 nebo 67290100 ... což jsou další čísla za tím DE86. To mám asi špatně, že? Já to lépe vysvětlit neumím. :(

alena350*
hodnocení

0x

I evropske IBAN maji ruznou strukturu, na www.ibancalculator.com se da overit platnost. Skopiruj nemecky iban a vloz ho do radku..

Zda se mi napr. ze DE jsou kratsi, holandske maji v sebe jeste pismena...a tak ruzne.

hodnocení

Tak je to dobré - paní mi včera psala, že už penízky došly. Že je vše v pořádku. Děkuji všem rádcům *srdce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]