Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čerpání dovolené ve výpovědní lhůtě

Od: gabka odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,podala jsem v práci dvouměsíční výpověď. Nyní jsem nastoupila na nemocenskou a do konce výpovědní lhůty se nevrátím. Zůstává mi však ještě 8 dnů dovolené. Jaký je postup? Musí mi zaměstnavatel dovolenou proplatit? Nebo se mi prodloužení o tuto dobu pracovní poměr?
Děkuji za odpověď

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Zaměstnavatel je povinen nevyčerpanou dovolenou proplatit s poslední výplatou. Pracovní poměr se Vám neprodlouží.

iz*
hodnocení

2x

Při výpovědi ze strany zaměstnance se výpovědní doba nepordlužuje o dobu nemoci. O dobu dovolené se neprodlužuje nikdy.

Zaměstnavatel je povinen Vám nevyčerpanou část dovolené proplatit.

Nesouhlasím s Jedubabičkou, podle mne naopak není vhodné žádat o to, co je povinností zaměstnavatele. Žádostí byste zbytečně mátla. Žádost lze použít tam, kde něco lze, ale není nutné (povinnost) poskytnout. Žádosti lze vyhovět, ale není to povinnost. Proto bych v tomto případě považovala žádost za nadbytečnou a matoucí.

hodnocení

1x

Máte-li nárok na dovolenou, máte nárok na její proplacení v poslední výplatě. Sice to není povinnost, ale je vhodné o to zaměstnavatele písemně požádat.

§ 222

(2) Zaměstnanci přísluší náhrada mzdy nebo platu za nevyčerpanou dovolenou pouze v případě skončení pracovního poměru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]