Poslední dobou se chová divně jako by jí chytla mánie nebo něco takového. Před nějakou dobou přišla s tím že ji někdo sleduje přes mobilní fotoaparát, tak si objednává různé věcičky na zakrytí selfie kamery. Má pocit jakože ji někdo sleduje, a věří nějakým bludům co dávají na různých stránkách či časopisech, když se jí snažím vysvětlit že jsou to kraviny tak mě osočuje že jsem na jejich straně a že sem v systému. Dřív sem to nebrala nějak vážně, myslela jsem že jí to brzo přejde, ale zhoršuje se to. Potřebovala bych radu, jak ji ukázat že to co si někde přečte nebo někde slyší nemusí být pravdivý. Mám ji ráda, jenže tohle už se nedá snášet. Děkuju za případné odpovědi.
Jak v pripade kamery u notebooku, o to vic v pripade telefonu muze byt jak v operacnim systemu, tak ve firmware umyslne zabudovany kod o vyrobce, nebo vir, ktery skutecne muze kdykoliv vzdalene kameru nebo mikrofon spustit a skutecne se tak deje. O moznosti sledovani polohy prez mobil nemusi byt rec. Aplikace, ale i weby, moho mikrofon zapnout a odposlouchavat okoli, aniz by neco uzivatel tusil. Zadna paranoia, staci cist bezpecnostni magaziny misto Ruzove ordinace, nebo jak se to jmenuje. Resenim je poridit si mobil jednoduchy a levny bez kamery, ne smartphone. Dnesni pristroje toho umi mnohem vic, nez si uzivatele mysli, zejmena ty high-end smartphony. Ja osobne mam mobil stary, kam kamera asi pujde tezko, a fotak digital mam jako samostatny pristroj. Notebook se bez kamery hleda dnes tezko, tak je kamera prelepena kobercovkou. A OS Linux misto puvodnich Windows 10.
Dobrý den, kamarádka je duševně nemocná (viz odkaz) a Vy to nevyřešíte - měla by si zajít za odborníkem přes hlavu. Pokud ráda čte na internetu, tak ji tento odkaz ukažte. Zdravím!
Určitě si jděte promluvit s jejími rodiči a vysvětlete jim vážnost situace, třeba o tom nemají ani tušení. Nám se taky takhle "zbláznila" spolužačka - v tu dobu již po VŠ, takže věk kolem 26? - a rodiče jí pomohli, vzali ji k lékaři atd. Ona to měla snad ze stresu a zbavila se toho. Projevovalo se to podobně - prováděla nesmyslné úkony, co jí řekli "oni",aby dělala, a dělala podobné nelogické věci. No ale zase kolegyně, ta měla (má) paranoidní schozofrenii a má to nadosmrti zjevně. Tu taky sledovali, nesměli jsme o ní ní nic říkat "těm, co volají a ptají se na ní". Zajímavé je, že ona věděla, že má schizofrenii, léčila se s ní, ale stejně pořád váhala, co je a není pravda. Většinu let byla v invalidním důchodu.
historicanflux
Provadela nesmyslne ukony, jake? Nemusi to byt paranoia, ale take obsendantne-kompulzivini porucha, Aspergeruv syndrom, nebo i Alzheimer, i kdyz v 26 letech krajne nepravdepoobne. Nebo blazneni ze zkousek.
Ale tohle uz neni jen zakryvani kamery, tady uz to na nemoc vypada, kdyz osocuje uz i sve blizke, ze jsou v systemu. Na to zakryti kamery se musi neco obednavat, naplast nestaci?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.