Nejste přihlášen/a.
Chci jít na pohřeb mojí exmanželky, s kterou jsem se rozvedl před 30 lety, ale udržovali jsme přátelské styky. máme spolu 2 už dospělé děti a několik vnoučat. Nevím, kam se mám v obřadní síni zařadit, zda mezi děti a vnoučata, kteří budou přijímat kondolence nebo zda jim mám jít kondolovat. Exmanželka se už podruhé nevdala, ale měla přítele, s kterým delší dobu žila a pak se stejně rozešli. Ten tam možná také bude. Jak na to, abych se neztrapnil?
Dobrý den, pokud to nebude výslovní přání Vašich dětí, abyste seděl s rodinou, tak se zařaďte mezi ostatní hosty a potom běžte kondolovat (i vlastním dětem). Případně se jenom zúčastníte a kondolovat nemusíte. Zdravím!
Nemáte zač. Běžte se rozloučit (to Vám nikdo zakázat nemůže), ale už jen jako smuteční host. Myslím, že to bude nejlepší a nekonfliktní řešení.
Na pohřbu svojí exmanželky jsme seděli se svojí současnou manželkou ve ,,druhé,,řadě na přání našich dětí.V první řadě seděli naše dospělé děti a vnoučata a její rodiče,kteří ještě žijí.Pak jsem šel kondolovat a odešly jsme.Na trachtu jsme už nešli.Taky máme stále moc dobré dobré vztahy s dětmi a vnoučatami a jejími rodiči,ale protože už jsem jenom exmanžel,tak jsem se do první řady ani necpal.Jestli máte s dětmi dobré vztahy,tak se jich zeptejte jestli Vás tam vůbec budou chtít ( že chcete jít nic neznamená ) a kam si případně máte sednout a jestli vůbec jít kondolovat.Tyto vztahy jsou někdy složité a nikdo neví jaké momentálně máte vztahy v ,,rodině,,.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.