Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pohřeb exmanželky

Od: aloisb® odpovědí: 5 změna:

Chci jít na pohřeb mojí exmanželky, s kterou jsem se rozvedl před 30 lety, ale udržovali jsme přátelské styky. máme spolu 2 už dospělé děti a několik vnoučat. Nevím, kam se mám v obřadní síni zařadit, zda mezi děti a vnoučata, kteří budou přijímat kondolence nebo zda jim mám jít kondolovat. Exmanželka se už podruhé nevdala, ale měla přítele, s kterým delší dobu žila a pak se stejně rozešli. Ten tam možná také bude. Jak na to, abych se neztrapnil?*nene*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

12x

Dobrý den, pokud to nebude výslovní přání Vašich dětí, abyste seděl s rodinou, tak se zařaďte mezi ostatní hosty a potom běžte kondolovat (i vlastním dětem). Případně se jenom zúčastníte a kondolovat nemusíte. Zdravím!

doplněno 28.06.18 18:26:

Nemáte zač. Běžte se rozloučit (to Vám nikdo zakázat nemůže), ale už jen jako smuteční host. Myslím, že to bude nejlepší a nekonfliktní řešení.

hodnocení

Moc děkuji, zařídím se tak.

dusger*
hodnocení

7x

Spíš bych to viděl na místo těsně za děti, ale mezi ty, kteří kondolence už nepřijímají. Taky soustrast jsi svým blízkým vyjádřil jistě už předem, je zbytečné chodit znovu kondolovat při obřadu jen kvůli formalitě.

mnd®
hodnocení

4x

Na pohřbu svojí exmanželky jsme seděli se svojí současnou manželkou ve ,,druhé,,řadě na přání našich dětí.V první řadě seděli naše dospělé děti a vnoučata a její rodiče,kteří ještě žijí.Pak jsem šel kondolovat a odešly jsme.Na trachtu jsme už nešli.Taky máme stále moc dobré dobré vztahy s dětmi a vnoučatami a jejími rodiči,ale protože už jsem jenom exmanžel,tak jsem se do první řady ani necpal.Jestli máte s dětmi dobré vztahy,tak se jich zeptejte jestli Vás tam vůbec budou chtít ( že chcete jít nic neznamená ) a kam si případně máte sednout a jestli vůbec jít kondolovat.Tyto vztahy jsou někdy složité a nikdo neví jaké momentálně máte vztahy v ,,rodině,,.

hodnocení

3x

Ptejte se dětí, jak by si to přály ony - nakonec je to pohřeb jejich mámy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma trachta

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]