Mám věčný problém se sebevědomím. Kdekoliv jdu nebo mám jít, tak mám obavy, co se bude dít. Mám pocit, že se na mě všichni dívají a doufám, že neudělám něco špatně. Bojuju s tím celý život (20let). Chodím pravidelně cvičit, snažím se zlepšovat, v tom co mě baví. Myslím si, že vypadám dobře i jsem slyšel lichotky od opačného pohlaví, ale i přesto mám pocity, že nejsem dostatečně dobrý. Nevím si dál rady, chtěl bych to jednou pro vždy změnit, ale nevím jak. Pořád slyším v hlavě negativní hlas, který mě znervózňuje a manipuluje se mnou. Možná je to odraz minulosti, ale přece se to musí dát nějak změnit a být konečně normální, nejde přece, abych na každou událost myslel, ať něco nezkazím.
Pokud tyto obavy máš při návštěvě cizího či neznámého prostředí, je to naprosto normální. Pokud je to ale v každodenních situacích, je problém jinde. Zřejmě to opravdu pramení ze špatné zkušenosti v minulosti a bylo by dobré to prodiskutovat s odborníkem. Dále je také možné, že nad vším zbytečně moc přemýšlíš a jseš na sebe moc tvrdý. Je přece normální chybovat, udělat něco špatně Chybovat je lidské a nikdo ti za to hlavu neutrhne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.