Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Za doby trvání manželství jsem půjčil tchýni peníze,které jsme spořili pro děti,na odkoupení bytu v rámci privatizace.Casem jsme se rozvedli a ve smlouvě o majetkovém vypořádání je napsáno,že nebudeme mít v budoucnu vůči sobě žádné majetkové či finanční nároky. Nyní mi chce tchýně vrátit jen polovinu z půjčených peněz a poukazuje na to,že druhá polovina patří bývalé manželce.Na dokladu o půjčce je moje jméno a můj podpis.Navíc peníze chci použít na koupi bytu pro syna,na kterého podle dřívější dohody měl být byt přepsaný,což tchýně nepopírá,ale dle jejich slov změnila názor.Jak mám postupovat a jak je to s dělením splátky půjčky na dvě poloviny?Děkuji za odpověď.
Pokud byly peníze, které jste jí půjčil Vaše (získal jste je darem, dědictvím), pak by Vám je měla vrátit celé. Pokud jste je našetřil z výplaty, tak asi máte smůlu.
Můžete se zkusit dohodnout, ať polovinu dá Vám a druhou rovnou synovi (za manželku).
Každopádně to pravděpodobně budete muset nechat na právníkovi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.