Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavební spoření a státní podpora při úmrtí

Od: lenulakr® odpovědí: 3 změna:

Zajímalo by mě,jak to je při zdědění stavebního spoření a penzijního připojištění v případě úmrtí účastníka, prý dědicům se vyplácí pouze skutečně naspořená částka a státní příspěvek ne. Jak jsem našla / jestli jsem to správně pochopila/, pokud dědic má sám stavební spoření,tak nemá nárok na 2x příspěvek,proto se mu ze zděděného spoření odečítá. Nemáte s tím někdo zkušenost? Dík

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

3x

Pokud máte své spoření s podporou, dědíte pouze naspořené + podporu již připsanou, pokud sám podporu nečerpáte, běží zděděné spoření dál s podporou a je přepsané na vás, nemusíte vybrat, můžete pokračovat.(u buřinky)

@lidus: Dík za upřesnění !

hodnocení

2x

Z osobní zkušenosti u Modré pyramidy potvrzuji, že na zděděný účet stavebního spoření se již další státní příspěvek nepostkytuje. Příspěvky již připsané však zůstávají. Ale stále je na něm obvykle výhodnější úroková sazba oproti jiným účtům, až do doby platnosti uzavřené smlouvy. Pokud jde o penzijní připojištění, předpokládám, že to bude stejné, navíc bude pravděpodobně z důvodu úmrtí účastníka smlouva ukončena.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]