Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď z pracovního poměru

Od: orafte® odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, k poslednímu červnu mi končí pracovní smlouva na dobu určitou, už mám i podepsaný dodatek od prvního července na dobu neurčitou. Nicméně se změnila situace a moje otázka zní - pokud dám dnes výpověď, bude mi pracovní poměr končit na konci června podle staré smlouvy nebo klasika - dva měsíce výpovědní lhůta tzn na konci července?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Zajděte za zaměstnavatelem, vysvětlete mu situaci a zkuste se s ním dohodnout na tom, že skončíte dle původní smlouvy na dobu určitou. Smlouva na dobu určitou by skončila sjednaným dnem, tedy posledního června a tudíž byste žádnou výpoveď nedávala. Pokud bude trvat na platnosti dodatku ke smlouvě (který jste podepsala a souhlasila tudíž s pokračováním prac. poměru) a výpovědní lhůtě, pak by výpověď začala běžet od prvního července a skončila by posledního srpna.

hodnocení

1x

Nebylo by jednodušší dohodnout se se zaměstnavatelem o zrušení dodatku a skončit ke 30. 6.?

hodnocení

0x

@kapkanadeje - Pokud bude trvat na platnosti dodatku ke smlouvě... pak by výpověď začala běžet od prvního července a skončila by posledního srpna.
Právě že ne - k uvedené výpovědní lhůtě by bylo nutno dát výpověď do konce června, tedy v době, kdy pracovní poměr ještě nevznikl.

Záleží na tom, co je uvedeno v dodatku - možná by se dalo odejít ve zkušební době.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]