Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji poradit ohledně DPH. Jsem majitelem nemovitosti a budu pronajímat několika subjektům, z nichž jeden je neplátce DPH, ostatní plátci. Chci se zeptat, zda mám do přiznání DPH vypočítávat koeficient kácení daně na vstupu i v tom případě, že jediný vstup pro mne bude energie, kterou i na neplátce DPH s DPH přefakturuji.
Děkuji za odpověď
Jirka
Tady nejde o to, jaký podíl z nájemného budete fakturovat neplátci. Předpokládám, že pronajímamou nemovitost musíte udržovat, tj. jsou s jejím provozem spojeny nějaké daňové výdaje. Pak musíte DPH na vstupu u takových výdajů krátit. I když DPH na vstupu krátit nebudete, tak stejně musíte koeficient spočítat a v přiznání uvést. Vše řeší § 76 ZDPH. Pokud si s výpočtem koeficientu a krácením nebudete vědět rady, obraťte se na profesionální účetní (například zde: facebook.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.