Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Městská policie - přestupek

Od: asovaham odpovědí: 16 změna:

Mám řidičský průkaz od roku 1999 a toto je můj první přestupek. Je pravda, že moc nejezdím, tak zhruba 1x týdně na nákup, vyjímečně více. ( výlet, dovolená)

Nedávno na zcela přehledném úseku při příjezdu do města ( hend za cedulí obec) měřila městská policie radarem rychlost. V daném úseku mě bylo naměřeno 56 km/h. Nejsem si toho vědom, pokud ano, tak to byl malý kousek za značkou obce, pak už to bylo určitě méně.

Okamžitě jsem byl zastaven a bylo mi řečeno, že jsem se dopustil přestupku, že mě bude uložena pokuta ve výši až 1000 Kč. Strážník navrhl 500 Kč a hned se ptal, budete platit hotově, kartou, složenkou. Vůbec se neptal, zda s přestupkem souhlasím a hned mi vnutil podepsat doklad o blokové pokutě ( příkazem na místě) Doklad jsem mu v šoku o přestupku podepsal, vzal si od něho složenku. Ještě mě upozornil,abych si příště dával pozor, zaplatil pokutu a měl prý krásný den.

Pokutu jsem sice zaplatil, ale asi za týden jsem zjistil, že mě byl přestupek zaevidován do evidenční karty řidiče a připsány i 2 body. Moc mě to mrzí, chybovat může každý, ale mám pocit, že městská policie je jen na vybírání pokut a buzeraci řidičů.

Známý mi říkal, že by na místě nic neřešil ( nepodepisoval. vyjádřil nesouhlas) a věc nechal jít do správního řízení, neboť se musí člověk bránit. Prý jde strážníkovi jen o výkonostní prémie a veliteli o plnění mětské pokladny.

1)Jaký na to máte názor?

2) Vyplatí se jít do správního řízení, má vůbec řidič nějakou šanci? Vyplatí se právník a jak on postupuje?

3) Platil jste někdo pokutu za drobné překročení rychlosti v obci a jak to dopadlo? Případně, jak dopadlo správní řízení?

Teď mám i 2 body, kterém se sice vymažou po roce, ale v kartě řidiče je již natrvalo záznam. ( v kartě řidiče evidují přestupky s pokutou nad 1 000 Kč a všechny, kde byly uděleny body tj. i s nižší pokutou)

Díky za odpověď.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

1) za přestupek musí být pokuta

2) Nevyplatí, to neustojíte, čím byste argumentoval?

3) Naměřili, zaplatil a jel jsem dál. Je to již více jak 3 roky.

hodnocení

2x

@ondraa - To znamená, že jsem mohl jet jak 59 tak i 53. Vím že se má jet max 50, ale ruku na srdce kdo to opravdu dodržuje od značky ke značce.
Jenže skoro 60 na padesátce už je rozdíl, který může o ledačem rozhodnout.

A kdyby se "drobné nedodržování" - jak tomu někteří říkají - nesankcionovalo, za chvíli se z toho stane norma. Neříkám, že někde ty značky nejsou zrovna dobře umístěné - ale za to fakt nemůžou ti, co jejich dodržování kontrolují.

Taky jsem byl chycen a platil 700Kč, ale prostě jsem nedodržel pravidla... Jaká by měla být hranice tolerance... na 50 třeba 60? Tak by zase všichni jezdili místo 60km 70 km a řvali by zase o buzeraci...

Přesně tak to bylo míněno.

ondraa*
Také jsem psal, že jsem zaplatil a víc jsem situaci neřešil. A rovněz jsem uvedl, že jsem klidně mohl jet i 59. Nicméně ta možnost, že rychlost byla 53 je reálná a dle mého názoru vysoká pokuta.

V pokutách se nevyznám - ale předpokládám, že za naměřených 56-59-53 km je její výše stejná. Nebo neni?

§125c, odst. 5, písm.g) zák. č. 361/2000Sb. Pokuta 1.500 až 2.500 Kč. Takže tazatel ještě ušetřil*smich*

asd1

Zlatý policejní Německo, tam by to měl za 15 euro...

hodnocení

2x
Nějak nechápu smysl dotazu. Udělal jste prokazatelně přestupek a za něj zaplatil. Příště dejte do správního řízení. Zaplatíte vyšší pokutu a navíc ještě za to správní řízení.

hodnocení

0x

Nedá se nic dělat, v obci musíte jezdit jako podělaný.

hodnocení

0x

Další informace zde poradte.cz/...

ondraa*
hodnocení

0x
Jednou jsem přijížděl do města, kde meřil radar. Domů mi přišla fotka, že jsem jel rychlostí 56 km/h a mám zaplatit danému městu 1 000 kč bez ztráty bodu. Níže bylo napsáno tolerance radaru +- 3km/h. To znamená, že jsem mohl jet jak 59 tak i 53. Vím že se má jet max 50, ale ruku na srdce kdo to opravdu dodržuje od značky ke značce. Při jízdě 53 mi pokuta přijde docela tučná. Nicméně zaplatil jsem, co mi taky zbývalo. Tahanice přes právnika určitě nemají smysl pokud jd pokuta v řádech stovek korun.
Dodám ještě, že jsem i kdysi dávno nezastavil na stopce a s pčr byla domluva na úrovni. Nemělo smysl zapírar a na místě jsem nechal 200kč vědom si své chyby a opět bez bodu.

nickys
hodnocení

0x

Ano, je to buzerující banda budižkničemů, tak to vidím i já.

Nicméně s už zaplacenou pokutou nic nenaděláte, napříště pokud máte v ruce jakýkoli protiargument, dejte to do správka. Může to sice stát víc, ale co už. Hlavně je ale možné, to orgán nikam ani posílat nebude a najde si raději jiného beránka. Nechtějí se s tím vypisovat, dokládat, dostavit se do správka, když třeba zrovna budou mít volno.

Na nějakou evidenci v kartě řidiče bych se zvysoka.

danys*
Když už chceš radit, tak si o tom něco zjisti at neradis kokotiny ;)

hodnocení

0x

Podivejte se sem:

road-fens.cz/...

Myslíte si, že mu nějak tento článek pomůže?

Určitě nikoliv.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]