Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
víte někdo, za kolik Kč nakoupí oční optik obroučky brýlí, které pak prodává za 1800 (bez skel)?
Uvažoval jsem, že si koupím v Lidlu kompletní brýle za 60 kč a u optika do nich nechám nasadit čočky předepsané oční lékařkou. Je to schůdné?
Důchodce, který si nenakradl.
Tak na brýlích je nejdražší to sklo. Nikdo v optice vám skla nepředělá do cizích obrouček. Na skla máte od lékaře nárok na předpis-úhradu od pojišťovny. Poslední brýle mne stály 350,-Kč. Nemáte ani to?
Jestli to nemáte daleko do Polska, tak brýle tam příjdou na polovičku. Mám dvoje a jsem moc spokojená a optik je velmi vstřícný, znovu Vám změří zrak , když si pro ně přijedete opět brýle vyzkouší a dostanete ke každým brýlím pouzdro a spec.hadřičku zdarma. Dokonce mě to doporučila sestra u očního lékaře.
Tak optik je snad více jak lékaren,nemusíte kupovat v první co je po cestě.Manželka loni v Havířově kupovala nové brýle,prodavač v optice ji nabídl obroučky asi za 2500 kč,když řekla že se podívá jinde tak optik vytáhl z pod pultu plato s obroučky od českého výrobce(už nevím název) v průměrné ceně 900 kč! a podle manželky hezčí,elegantní a za dobrou cenu,nekupujete brýle každý měsíc tak tomu věnujte trochu času,vyplatí se to.Taky nosím brýle ,bohužel jsem kdysi taky koupil dražší asi kolem 4500 kč a když se mi ulomil střed brýlí,tak mi řekli že je to těžko opravitelné nějaká slitina,prý kdyby jsem měl obyčejné levnější tak není problém...
Ne, není to schůdné - už proto, že každá čočka "nepasuje" do každých obrouček. Vím to z vlastní dlouholeté zkušenosti - když předložím v optice předpis, tak mi z pěti plných vitrín nabídnou 3-4 rámečky na výběr - a aby stály dvou tisíc, to ani náhodou.
Krom toho obroučky "za šedesát" zřejmě moc nevydrží.
Kvůli předraženým obroučkám jsem si před šesti lety objednával dvoje brýle z Anglie selectspecs.com/.... Jedny ještě slouží. Dnes snad i v Česku existují e-shopy, kde jdou pořídit brýle levněji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.