Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obroučky brýlí

Od: fery* odpovědí: 11 změna:

Zdravim,

víte někdo, za kolik Kč nakoupí oční optik obroučky brýlí, které pak prodává za 1800 (bez skel)?

Uvažoval jsem, že si koupím v Lidlu kompletní brýle za 60 kč a u optika do nich nechám nasadit čočky předepsané oční lékařkou. Je to schůdné?

Důchodce, který si nenakradl.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tak na brýlích je nejdražší to sklo. Nikdo v optice vám skla nepředělá do cizích obrouček. Na skla máte od lékaře nárok na předpis-úhradu od pojišťovny. Poslední brýle mne stály 350,-Kč. Nemáte ani to?

rebeka*
hodnocení

2x

Jestli to nemáte daleko do Polska, tak brýle tam příjdou na polovičku. Mám dvoje a jsem moc spokojená a optik je velmi vstřícný, znovu Vám změří zrak , když si pro ně přijedete opět brýle vyzkouší a dostanete ke každým brýlím pouzdro a spec.hadřičku zdarma. Dokonce mě to doporučila sestra u očního lékaře.

I multifokály?

rebeka*

Ano, je dobré mít sebou předpis od lékaře nebo brýle, které Vám vyhovují.

miji

rebeka... Prosím o radu,to Polsko je velmi dobrý tip a za tím optikem musím do města nebo jsou i jak bývají u nás v nákupních centrech třeba v Globusu nebo Ostravské Karolině.Děkují

kimbert*
hodnocení

1x

Tak optik je snad více jak lékaren,nemusíte kupovat v první co je po cestě.Manželka loni v Havířově kupovala nové brýle,prodavač v optice ji nabídl obroučky asi za 2500 kč,když řekla že se podívá jinde tak optik vytáhl z pod pultu plato s obroučky od českého výrobce(už nevím název) v průměrné ceně 900 kč! a podle manželky hezčí,elegantní a za dobrou cenu,nekupujete brýle každý měsíc tak tomu věnujte trochu času,vyplatí se to.Taky nosím brýle ,bohužel jsem kdysi taky koupil dražší asi kolem 4500 kč a když se mi ulomil střed brýlí,tak mi řekli že je to těžko opravitelné nějaká slitina,prý kdyby jsem měl obyčejné levnější tak není problém...

hodnocení

1x

zennioptical.com - kompletní brýle už od pětistovky. Už je neobjednávám nikde jinde.

hodnocení

0x

Ne, není to schůdné - už proto, že každá čočka "nepasuje" do každých obrouček. Vím to z vlastní dlouholeté zkušenosti - když předložím v optice předpis, tak mi z pěti plných vitrín nabídnou 3-4 rámečky na výběr - a aby stály dvou tisíc, to ani náhodou.

Krom toho obroučky "za šedesát" zřejmě moc nevydrží.

hodnocení

0x

Optici vydělávají víc než dost. Dosala jsem troje nádherné obroučky od kámošky ze Švédska a chtěla jsem si do nich nechat dát skla a ejhle, prý to udělají, ale bezzáruky, když nejsou od nich. Takže jsou mi na...

No tak bych si to nechal udělat bez záruky.

rv*
hodnocení

0x

Kvůli předraženým obroučkám jsem si před šesti lety objednával dvoje brýle z Anglie selectspecs.com/.... Jedny ještě slouží. Dnes snad i v Česku existují e-shopy, kde jdou pořídit brýle levněji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]